Menu
 

Pirmdiena, 29 Jūnijs 2020

Foto: Apmeklētāji kopā ar kultūras centru "Siguldas devons" dodas ceļojumā uz Franciju

Aizvadītās nedēļas nogalē kultūras centrā “Siguldas devons” koncertcikla “Devona ceļojums” laikā apmeklētāji devās uz romantisko Franciju. Mazās formas pasākumā uz lielās “Siguldas devons” skatuves franču mūziku izpildīja Aija Vītoliņa (vokāls) un Romāns Vendiņš (klavieres), bet Laura Gorodko un Ģirts Bisenieks Franciju atdzīvināja dejā.

Lasīt vairāk...

Neatdod kondicionierim savu veselību!

Sāpes kaklā, iesnas un savilkta spranda – vasarā šīs ir tipiskas problēmas, ar ko nākas sastapties pārlieku kraso temperatūras svārstību dēļ, kas rodas, ja no saules sasildīta gaisa nokļūstam kondicioniera atdzesētā birojā, veikalā vai transportlīdzeklī. Kondicionieris pats par sevi nav bīstams, taču ir pāris priekšnoteikumi, kas jāņem vērā, lai neradītu kaitējumu savai veselībai.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Tirdzniecībā atkopšanās notiek daudz straujāk nekā gaidīts

Pēc strauja aktivitātes krituma aprīlī, maijā situācija Latvijas ekonomikā ir būtiski uzlabojusies un tirdzniecībā atkopšanās notiek daudz straujāk nekā gaidīts. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu maijā mazumtirdzniecība samazinājusies vien par 0,6%. Tas ir negaidīti labs rezultāts, jo aprīlī tirdzniecība samazinājās par 9%, lai arī Covid-19 krīzes ierobežojumus sāka mazināt tikai maija vidū, savukārt ārkārtas stāvoklis valstī tika atcelts jūnijā.

Lasīt vairāk...

Maijā mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 0,6 %

2020.gada maijā, salīdzinot ar 2019. gada maiju, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,6 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,6 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 3,9 %, autodegvielas – palielinājās par 3,3 %.

Lasīt vairāk...

ATD: Reģionālajos autobusu pārvadājumos konkursa uzvarētāji pakalpojumu sāks nodrošināt vēlāk, nekā iepriekš plānots

Ņemot vērā, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) lēmumu par pasažieru reģionālo pārvadājumu ar autobusiem iepirkumā iesniegtajām sūdzībām plāno pieņemt līdz septembra beigām, pakalpojumu nodrošināšana tiks sākta vēlāk, nekā iepriekš plānots, atzina Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāve Zane Plone.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.