Menu
 

Otrdiena, 25 Augusts 2020

Ceļmalās savāc vairāk nekā 1500 atkritumu vienību, visvairāk – Pierīgā

Svētdien, 23.augustā, ar simbolisku skrējienu Baltijas ceļa posmā no Rīgas līdz Melturiem Amatas novadā, pa ceļam vācot autoceļu malās nomestos atkritumus, pieteikta kustība “Trashmob”, kas aicina apvienot aktīvu dzīvesveidu ar dabā pamesto atkritumu savākšanu. Tās iniciators un idejas autors Tālis Banga 10 stundās pieveicis 80 kilometru, pa ceļam savācot vairāk nekā 1500 dažādu atkritumu vienību: plastmasas pudeles un glāzes, kartona kafijas krūzes un dzērienu iepakojumus, cigarešu paciņas, ēdienu iepakojumus, alumīnija skārdenes, stikla pudeles, plastmasas maisiņus, kā arī baterijas, šķiltavas, pirkumu čekus, plastmasas kanniņas, auto detaļas un kartona kastes.

Lasīt vairāk...

Ko izzināt Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī?

Vasara tuvojas izskaņai, taču tas nenozīmē, ka ekskursijas un jaunu lietu izzināšana ir jāmet pie malas. To droši var turpināt arī rudenī, dodoties uz zināmām un varbūt pagaidām vēl neapmeklētām vietām. Viens no galamērķiem saulainam nedēļas nogales izbraucienam var būt Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī.

Lasīt vairāk...

Pabriks: Par Ādažu bāzes jauno sporta kompleksu citās sabiedroto un NATO bāzēs var tikai sapņot

Ādažu bāzē atklātais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sporta komplekss ir tādā līmenī, ka daudzās citās sabiedroto un NATO bāzēs par šādu būvi var tikai sapņot, 25.augustā atklāšanas pasākumā paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP). Pabriks uzrunā norādīja, ka jaunais centrs ir ilgi gaidīta un nepieciešama būve, bez kuras neviena militārā bāze un karavīrs nespēj attīstīties.

Lasīt vairāk...

Speciāliste: Ekonomikas atveseļošanās stāstā var būt nevēlami pagriezieni

2020.gada ekonomikas attīstības amerikāņu kalniņi atpaliek tikai no ekonomikas prognožu attīstības amerikāņu kalniņiem. Latvijas ekonomikas piedzīvotais kritums otrajā ceturksnī bija iespaidīgs, taču mazāks, nekā sākotnēji prognozēts, līdz šim pie mums izdevies izvairīties arī no vīrusa atkārtota uzliesmojuma, un atgūšanās daudzās nozarēs notiek straujāk, nekā gaidīts. Līdz ar to esam paaugstinājuši prognozi un gaidām kritumu 5,0% apmērā šogad (iepriekš -7,5%). Pēc sākotnējā atlēciena trešajā ceturksnī turpmākais atkopšanās ceļš gan būs līkumots. Veidojot prognozes, pieņemam, ka jau nākamgad pandēmijai tiks rasts medicīnisks risinājums, tādēļ izaugsme pasaulē un Latvijā straujāka varētu kļūt nākamā gada vidū. Kopumā ekonomika augs par 4,2% 2021.gadā un par 3,3% 2022.gadā.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršanu

No 2021.gada valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus tiks atvērts brīvai konkurencei. To paredz Satiksmes ministrijas sagatavotais un 25.augustā Ministru kabinetā apstiprinātais konceptuālais ziņojums. Turpmāk valsts autoceļu uzturēšanas pakalpojumu sniedzēji tiks izvēlēti atklātā konkursā, nodrošinot efektīvāku valsts budžeta līdzekļu izlietojumu. Ņemot vērā gan līdzīgu praksi pašvaldību ceļu apsaimniekošanā, gan citās valstīs, publiskā iepirkuma rezultātā valsts nākotnē iegūtu labāku cenu par autoceļu ikdienas uzturēšanas pakalpojumiem, informē satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Ilze Salna.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 43% iedzīvotāju Covid-19 ietekmē apsver pārmaiņas dzīvesvietā

Latvijas sabiedrībā 43% cilvēku ārkārtējās situācijas laikā, strādājot attālināti, atzinuši nepieciešamību pēc izmaiņām dzīvesvietā. Savukārt vairāk nekā puse jeb 53% iedzīvotāju, kuri Covid-19 ietekmē nesaskata vajadzību pēc uzlabošanas pasākumiem mājvietā, darba pienākumus veikuši klātienē, liecina nekustamā īpašuma attīstības projekta "Mežaparka rezidences" un pētījuma aģentūras "Norstat" veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

Septembrī atklās kultūras centra "Siguldas devons" trešo sezonu

No 11. līdz 13.septembrim ar aizraujošu un daudzveidīgu programmu tiks atklāta kultūras centra “Siguldas devons” trešā sezona. Jaunā sezona turpinās iesākto ceļu jaunas pieredzes veidošanā, formas daudzveidības meklēšanā, kā arī veiksmīgas partnerības un sadarbības projektu īstenošanā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Siguldā priecēs Rudens stādu parāde

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem un noslēdzoties dārzkopības sezonai, 19.septembrī no plkst.9.00 līdz 16.00 Svētku laukumā Siguldā norisināsies “Rudens stādu parāde 2020”, kura vienlaikus pulcēs vairāk nekā 100 stādu audzētājus no Latvijas. Rudens stādu parādes laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus stādus, saņemt konsultācijas to audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā, iegādāties dārza preces un tehniku, apmeklēt amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgu.

Lasīt vairāk...

Baltkrievija vēl var iztikt bez revolūcijas

Notikumi Baltkrievijā atgādina mūsu pašu dziesmoto atmodu, un vienlaikus cēloņi ir pilnīgi citi. Baltkrievi necīnās par brīvību no svešas valsts jūga un okupācijas sekām, necīnās par nacionālām idejām un distancēšanos no Krievijas. Baltkrievi cīnās par to, lai viņus izbeidz sist. Viņiem līdzi jūt visa Latvija, bet jo īpaši šeit dzīvojošie baltkrievi jeb 3,2 procenti Latvijas iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.