Menu
 

Otrdiena, 09 Marts 2021

Pašvaldība ierosina divu vienotu vakcinācijas punktu izveidi Olaines novadā

Olaines novada pašvaldība nosūtījusi Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojam lūgumu izveidot vienotu vakcinācijas pret Covid-19 punktu Olaines novadā, atkārtoti paužot gatavību no savas puses sniegt atbalstu, nodrošinot ar telpām un transportu, kas varētu nogādāt iedzīvotājus no attālajām novada apdzīvotajām vietām, informē pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Valsts prezidents: Vārda un mākslas brīvība nedrīkst tikt sašaurināta

9.martā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Jaunā Rīgas teātra māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani. Tika pārrunāti Satversmē un starptautisko cilvēktiesību dokumentos garantētās izteiksmes brīvības jautājumi gan vispārpolitiskā, gan mākslas brīvības kontekstā, kā arī valsts finansiālais atbalsts kultūrai krīzes laikā un Jaunā Rīgas teātra atgriešanās Lāčplēša ielas 25 telpās, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Ķīna uzsāk "veselības pasu" programmu ceļotājiem

Ķīna uzsākusi veselības sertifikātu programmu, kas paredzēta pašmāju ceļotājiem, šādi kļūstot par pasaules līderi tā dēvēto vīrusa pasu jomā. Digitālais sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas statusu un vīrusa testa rezultātus, Ķīnas pilsoņiem pieejams ar programmas starpniecību Ķīnas sociālajā medijā "WeChat".

Lasīt vairāk...

Ārkārtējās situācijas laikā izsniegto pabalstu periodus plānots pielīdzināt apdrošināšanas stāžam

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 9.martā, konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", ar kuriem iecerēts noteikt, ka personām, kurām tiek sniegts atbalsts ārkārtējās situācijas laikā, pabalstu periodus pielīdzinās apdrošināšanas stāžam, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Siguldas, Krimuldas un Mālpils novada māmiņas aicinātas pieteikties biznesa ideju atbalstam

No 9.marta līdz 9.aprīlim Siguldas, Krimuldas un Mālpils novada māmiņas, kuras plāno uzsākt uzņēmējdarbību vai vada savu uzņēmumu, aicinātas piedalīties grantu konkursā “Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja” un pretendēt uz finansējumu apmērā līdz 2000 eiro savas biznesa idejas attīstīšanai. Siguldas novadā kopēja pieejamā atbalsta summa ir 8000 eiro, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā. Kā jums visvairāk pietrūkst pandēmijas laikā?

Šonedēļ aprit gads, kopš Pasaules Veselības organizācija izplatīja paziņojumu, ka jaunā koronavīrusa SARS-CoV-2 izplatība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Pērn 11. martā Pasaules Veselības organizācijas vadītājs paziņoja, ka tālāku vīrusa izplatību var apturēt valstu operatīva rīcība. Šobrīd pasaulē ir konstatēti 117 miljoni inficēšanās gadījumu. Covid-19 sērga ir prasījusi 2,59 miljonu cilvēku dzīvības. Skaitliski visvairāk skartās valstis ir Amerikas Savienotās Valstis, Indija, Brazīlija, Krievija. Latvijā līdz šim konstatēti vairāk nekā 90 000 gadījumu. Līdz šai nedēļai slimība ir izraisījusi 1695 cilvēku nāvi. Covid-19 dēļ jau kopš novembra Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Lasīt vairāk...

"Virši-A" investējis divus miljonus eiro degvielas uzpildes stacijas izveidē Olaines novadā

Attīstot savu klātbūtni Pierīgā, degvielas tirgotājs AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", atklājis jaunu pilna servisa uzpildes staciju uz Jelgavas šosejas (A8) netālu no Olaines ("Daces", Jaunolaines pagasts, Olaines novads). Šī ir jau 64.stacija "Viršu" tīklā, kā arī kārtējais solis pretī saspiestās dabasgāzes jeb CNG infrastruktūras attīstībai Latvijā – plānots, ka tuvākajā laikā stacijā būs nodrošināta arī CNG uzpildes iespēja. Uzpildes stacijas izveidē ieguldīti 2 milj. eiro, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.