Menu
 

Trešdiena, 14 Aprīlis 2021

Klātienes mācības no nākamās nedēļas varēs rīkot sešos Pierīgas novados (papildināta)

No nākamās nedēļas klātienes mācības 1.-4.klasēs un 12.klasē, kā arī rotācijas kārtībā – 7.-9. un 10.-11.klasē varēs rīkot sešās pašvaldībās Pierīgā – Ādažu, Baldones, Krimuldas, Ropažu, Sējas un Siguldas novados, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. Kopumā Latvijā šādu pašvaldību skaits pieaudzis līdz 55.

Lasīt vairāk...

Žoržs Siksna reiz dziedājis kopā ar dzērājiem Teikā

Komponists Helvijs Stengrevics sadarbībā ar dzejnieku Jāni Plotnieku 1988.gadā sarakstīja dziesmu “Zied birztalā bērzi” speciāli dziedātājam Žoržam Siksnam. Nu, pēc 32 gadiem, dziesma tiek nodota klausītāju vērtējumam. Dziesma tika uzrakstīta laikā, kad Helvijs Stengrevics strādāja Latvijas Valsts filharmonijā un koncertēja kopā ar Žoržu Siksnu, un tā radīta speciāli populārā latviešu dziedātāja balsij un viņa mūzikas stilam kopumā.

Lasīt vairāk...

Teju 50 % Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka darbs no mājām rada fizisku diskomfortu un veselības riskus

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka darbs no mājām un laika pavadīšana pie datora izraisa muguras sāpes un redzes pasliktināšanos, liecina “Samsung Electronics Baltics” veiktā aptauja. Kā citus diskomforta iemeslus respondenti visbiežāk min telpas trūkumu (32 %), jo jāapvieno darba vide ar guļamistabu vai dzīvojamo istabu, kā arī stājas pasliktināšanos (26 %).

Lasīt vairāk...

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija konceptuāli atbalsta jauna Pašvaldību likuma projektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien konceptuāli atbalstīja jauna Pašvaldību likuma projektu, lai nodrošinātu mūsdienīgu pārvaldību pēc pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas, veicinot demokratizāciju, skaidrāk nodalot lēmējvaru no izpildvaras un nosakot skaidru kompetenču un funkciju sadali.

Lasīt vairāk...

Pieci ieteikumi drošai braukšanai ar elektroskrejriteni

Līdz ar pavasara sezonas sākumu, arvien vairāk cilvēku ikdienā izvēlas pārvietoties ar videi draudzīgiem transportlīdzekļiem. Braukšana ar skrejriteņiem Latvijā ir salīdzinoši jauna tendence un kamēr tā nostiprinās iedzīvotāju ikdienas rutīnā, vadošā Eiropas mobilitātes platforma “Bolt” aicina iepazīties ar drošas braukšanas ieteikumiem, lai sargātu sevi un apkārtējos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.