Menu
 

Pirmdiena, 03 maijs 2021

Zane Eniņa: Inčukalnā varu būt tuvāk dabai

Komunikācijas speciāliste, blogere un kaislīga ceļotāja. Tāda ir šīs reizes rakstu sērijas “Ievērojami cilvēki Pierīgā” stāsta varone Zane Eniņa. Zanes dzimtās mājas ir mūžam dzīvā galvaspilsēta Rīga, bet jau 17 gadus viņas dzīve rit Inčukalnā. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar grāmatas “Nekaunīgais pingvīns” autori, lai uzzinātu vairāk par dzīvi Inčukalnā, brīvā laika iespējām un daudz ko citu.

Lasīt vairāk...

Siguldas kopienas dārzs "Audz" gatavojas jaunajai dārza sezonai

  • Publicēts Vide

Jau trešo sezonu Siguldas pilsētas sirdī Zaļās villas kvartālā ziedēs un kuplos kopienas dārza “Audz” augstās dobes, kuras iepriekšējos gadus lolojuši un aprūpējuši vietējie iedzīvotāji, ne tikai īstenojot vēlmi vingrināt savus “zaļos pirkstiņus”, bet arī vienojoties īpašā, savstarpējas uzticības un sadarbības balstītā komandas darbā.

Lasīt vairāk...

Slepenajā informācijas sistēmā likumsargi iekļaus ziņas par personu iesaukām, balss tipu, mantu un sakariem ar noziedzniekiem

Iekšlietu ministrija (IeM) turpina darbu pie Kriminālizlūkošanas atbalsta informācijas sistēmas ieviešanas Latvijā un patlaban sagatavojusi noteikumu projektu, kas paredz sistēmā iekļaujamo ziņu apjomu, tostarp ietverot ziņas par personu iesaukām, mantu un sakariem ar organizēto noziedzību.

Lasīt vairāk...

Grils kā gardēžu arsenāla neatņemamā sastāvdaļa

Kad saule sāk ne tikai spīdēt, bet arī sildīt, dārza, lauku sētas vai pat nelielas terases īpašniekiem ir iespējas pamodināt sevī mītošo kulināru un šaurā ģimenes lokā pagatavot restorāna cienīgos grila ēdienus. Taču, lai gan gatavošana process, gan rezultāts sagādātu prieku, ir svarīgi izvēlēties pareizo grilu. Kāda veida grilu izvēlēties, kādām īpašībām ir vērts pievērst uzmanību un kādi aksesuāri varētu būt nepieciešami?

Lasīt vairāk...

Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas modeli uzticēts izlemt jaunajai Ādažu novada domei

Lai jaunā apvienotā Ādažu novada dome varētu lemt par aizņēmuma ņemšanu Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas jaunas ēkas būvniecībai, Ādažu domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks lūdzis Carnikavas domi sagatavot informāciju par izglītības investīciju prioritātēm tuvākajiem gadiem un izvēlēto Mūzikas un mākslas skolas institucionālo modeli un tā alternatīvām.

Lasīt vairāk...

Aptauja: pusei Latvijas iedzīvotāju gada laikā ir palielinājies viedierīču lietošanas apjoms

Vismaz pusei jeb 51% Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir palielinājies viedierīču lietošanas apjoms. Turklāt tieši jaunieši (18-24 gadi) un sievietes aptaujā visbiežāk norādīja, ka viņu viedierīču lietošanas apjoms ir stipri palielinājies, secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas izpētes kompāniju SKDS.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.