Menu
 

Trešdiena, 05 maijs 2021

VK: Kultūras ministrijai piešķirtie 14,5 miljoni eiro Covid-19 seku mazināšanai kopumā izlietoti atbilstoši mērķim

Pārbaudot 14,5 miljonu eiro izlietojumu no Kultūras ministrijai (KM) piešķirtajiem līdzekļiem Covid-19 seku mazināšanai kultūras nozarē, Valsts kontrole (VK) secinājusi, ka kopumā tas izlietots atbilstoši mērķiem, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē deputātiem pavēstīja VK Ceturtā revīzijas departamenta direktore Inga Vilka.

Lasīt vairāk...

"Latvijas Zaļā punkta" direktors: Kāpēc jāmaina pat labi paradumi

Lai gan teju divas trešdaļas Latvijas sabiedrības atzīst, ka atbildība par atkritumu mazināšanu jāuzņemas ikvienam iedzīvotājam, tikai puse cenšas to darīt ikdienā – ziedojot vai atdodot citiem nevajadzīgās lietas, izvairoties no impulsīviem, neplānotiem pirkumiem un izvēloties atkārtoti izmantojamu iepakojumu. Toties pēdējo gadu laikā ievērojami pieaudzis atkritumu šķirotāju skaits, liekot cerēt, ka mūsu sabiedrība kļuvusi gudrāka un atbildīgāka nākotnes paaudžu priekšā. Kāpēc tomēr atkritumu šķirošana nav gala pietura ceļā uz zaļu nākotni?

Lasīt vairāk...

Klātienes mācības no nākamās nedēļas Pierīgā varēs rīkot vienīgi Baldones novadā

No nākamās nedēļas klātienes mācības 1.-4.klasēs un 12.klasē, kā arī rotācijas kārtībā 7.-9. un 10.-11.klasē varēs tikai vienā Pierīgas pašvaldībā – Baldones novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. Pēc pagājušās nedēļas datiem, epidemioloģiski drošo pašvaldību skaitā nebija neviena Pierīgas novada.

Lasīt vairāk...

Foto: NMPD Specializētās medicīnas centra ārstiem iegādāti divi jauni operatīvie transportlīdzekļi

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Specializētās medicīnas centra mediķiem iegādāti divi jauni  operatīvie transportlīdzekļi.  Īpaši sarežģītās situācijās ar tām Latvijā labākie ārsti steigsies palīgā kolēģiem citās slimnīcās, lai operētu vai sniegtu specializēto neatliekamo medicīnisko palīdzību kritiski slimiem vai smagas traumas guvušiem pacientiem, informēja NMPD pārstāve Arita Freimane.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 40% Baltijas valstu iedzīvotāju šogad neplāno doties ceļojumā

Četri nozīmīgākie nosacījumi tam, lai cilvēki atsāktu ceļot, ir epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās, vakcīnas saņemšana, kā arī Covid-19 dēļ noteikto pašizolācijas prasību un ceļošanas ierobežojumu atcelšana, liecina Baltijas valstīs veiktais “Swedbank” pētījums. Biežākie iemesli ceļojuma iecerēm ir atpūta vai ģimenes apciemošana, bet aptuveni 40% iedzīvotāju norādījuši, ka šogad pagaidām neplāno doties ceļojumā.

Lasīt vairāk...

"Guttas" dzērienu iepakojumā izmantos vairāk nekā 84% atjaunojamu izejmateriālu

“Orkla Latvija” sadarbībā ar uzņēmumu “Tetra Pak” īsteno nozīmīgu zīmola “Gutta” ilgtspējas projektu, kas paredz pāreju uz jaunu iepakojumu. “Guttas” sulu, dzērienu un nektāru jaunās pakas ir radītas no vairāk nekā 84% atjaunojamu izejmateriālu, tādējādi samazinot ietekmi uz vidi. Tie ir arī vieglāk pārstrādājami, turklāt palīdz produktus uzglabāt ilgāk svaigus un nosargā to labās īpašības, informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs balsot jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī

Pēc mēneša, 5.jūnijā, gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs balsot jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī, kā balsošanas dokumentu izmantojot gan pasi, gan personas apliecību. Vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos pirmo reizi tiks lietots elektronisks tiešsaistes vēlētāju reģistrs, pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Laura Zaharova.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.