Menu
 

Pirmdiena, 14 Jūnijs 2021

SPKC: Jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits turpina samazināties visās vecuma grupās un visos reģionos

Pēdējo sešu nedēļu laikā Latvijā vērojams Covid-19 gadījumu skaits samazinājums par 73%, bet pagājušā nedēļa (23.nedēļa) pret iepriekšējo nedēļu(22.nedēļu) samazinājums ir gandrīz par 30%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Vidēji vienā dienā tika atklāti 174 jauni inficētie nedēļu iepriekš – 254). Pagājušajā nedēļā par 2,6%  samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 9152 testus (iepriekš – 9398 testus).

Lasīt vairāk...

Baidens Baltijas valstu līderiem apliecina ASV gatavību piedalīties reģiona aizsardzības stiprināšanā

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens, Briselē tiekoties ar Baltijas valstu līderiem, apliecinājis ASV atbalstu un gatavību piedalīties efektīva atturēšanas potenciāla un aizsardzības stiprināšanā reģionā apstākļos, kad NATO austrumu flangā pieaug ģeopolitiskā spriedze, pirmdien paziņojis Lietuvas prezidenta birojs.

Lasīt vairāk...

Pret Covid-19 vakcinētie un pārslimojušie varēs pulcēties privātos pasākumos līdz 20 cilvēkiem bez mājsaimniecību skaita ierobežojuma

No otrdienas, 15.jūnija, pret Covid-19 vakcinētie un pārslimojušie iedzīvotāji ar Covid-19 sertifikātu varēs pulcēties privātos pasākumos līdz 20 cilvēkiem bez mājsaimniecību skaita ierobežojuma, pirmdien preses konferencē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Lasīt vairāk...

RTU profesors: Daba aizvien vairāk ienāk pilsētvidē – pagalmos un pat birojos

Tendences daudzviet pasaulē liecina, ka daba aizvien vairāk “ienāk” pilsētvidē – namu īpašnieki apzaļumo pagalmus, parādās aizvien vairāk t.s. zaļās ēku fasādes, augu risinājumi tiek iekļauti arī biroju namu plānojumos u.tml. Arī iedzīvotāji vēlas, lai pilsētās būtu zaļās zonas – “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati liecina, ka 38% rīdzinieku un 41% lielo pilsētu iedzīvotāju uzskata, ka situācija koku un zaļo zonu jomā ir apmierinoša, taču koku varētu būt vairāk.

Lasīt vairāk...

Ceļojumu skaits Latvijā pērn sarucis par 40,9 %, populārākais ceļojumu mērķis – Pierīga

2020.gadā Latvijas iedzīvotāji devās 6,2 miljonos ceļojumu pa Latviju un iztērēja 204 miljonus eiro, kas ir attiecīgi par 40,9 % un 43,8 % mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ iepriekš plānotos ceļojumus pa Latviju atcēla 21,6 % respondentu.

Lasīt vairāk...

Babītes novada jauktais koris "Maska" radījis jaunu ieskaņojumu 1941. gada deportāciju atcerei

Pieminot 1941. gada deportācijas, Babītes novada jauktais koris “Maska” radījis Vladimira Martinova skaņdarbu “Beatitudes” jaunās skaņās. Tā ieskaņojuma video pirmo reizi izskanējis Babītes novadā, atceres pasākuma “Aizvestie. Neaizmirstie. 80 gadi kopš 14. jūnija deportācijām” ietvaros, informēja kora prezidente Līga Štrausa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.