Menu
 

Pirmdiena, 23 Augusts 2021

Satiksmes ministrs: Ceļu infrastruktūra prasa ilgtermiņa plānošanu

Ceļu infrastruktūras mērķtiecīgai attīstībai nepieciešama plānošana ilgtermiņā, zināšanu un pieredzes apmaiņa, kā arī finansējuma avotu dažādošana. To šodien, atklājot 30. Starptautisko Baltijas ceļu konferenci, savā uzrunā uzsvēra satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Lai ilgtermiņa plānošanu nodrošinātu, Latvijas valdība apstiprinājusi valsts ceļu attīstības stratēģiju 2020.–2040. gadam; to paredzēts papildināt ar skaidru plānu arī reģionālo un vietējo ceļu sakārtošanai, informēja Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Sestdien Ķekavas velobrauciena laikā uz Bauskas šosejas un Rīgas apvedceļa būs ceļu satiksmes ierobežojumi

Ķekavas velobrauciena laikā 28. augustā  paredzēti ceļu satiksmes ierobežojumi gan uz lielajiem valsts nozīmes ceļiem – A7 (Bauskas šoseja) un A5 (Rīgas apvedceļš), gan V9, P85 un P89 ceļu posmos, kā arī pašā Ķekavas centra apkaimē. Tāpēc rīkotāji aicina gan autobraucējus, gan pasākuma viesus iepazīties laikus ar satiksmes ierobežojumiem, lai varētu saplānot pēc iespējas sev ērtāku pārvietošanās maršrutu, ņemot vērā šīs plānotās izmaiņas.

Lasīt vairāk...

Atkal tu sēdi telefonā? Ja tūlīt to nenoliksi...

Reaģējot uz to, ka attālinātās mācīšanās laikā, kā arī vasarā pieaudzis skolēnu viedierīcēs pavadītais laiks, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” savas izglītojošās programmas “Informācija seko bērnam” ietvaros izdevusi tematisku žurnālu “Bērns un tehnoloģijas”. Žurnālā klīniskā psiholoģe Gita Birzniece stāsta, kā uzlabot vai mainīt viedierīču lietošanas paradumus ne vien bērniem, bet visai ģimenei kopā, turklāt – neizmantojot sodīšanas sistēmu. Turklāt jāņem vērā – nosakot limitus viedierīces lietošanai, tie jāievēro visai ģimenei. Arī mammai un tētim!

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.