Menu
 

Piektdiena, 06 Augusts 2021

Siguldā pārrunāta "Rail Baltica" projekta attīstība Inčukalna pagasta teritorijā

Piektdien Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās notika satiksmes ministra Tāļa Linkaita, “Rail Baltica” projekta ieviesēju un Siguldas novada pašvaldības domes vadības un atbildīgo speciālistu darba saruna. Sarunas laikā tika pārrunāta projekta virzība un iesaistīto pušu sadarbība, kā arī aktualizēts mobilitātes jautājums reģionālas, Baltijas un Eiropas mērogā, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Ātrākie un sulīgākie salāti vasarā – arbūzs ar brinzu un svaigu baziliku

Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šajā vasaras nedēļas nogalē aicinu baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā – kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu.

Lasīt vairāk...

Kad ūdens jau smeļas mutē (laivā), noder pat apaļais jūrasgrundulis (1.daļa)

Administratīvi teritoriālā reforma pārstaigā Latviju pārejas periodā, kas noteikts no 1. jūlija līdz decembra beigām. Piekrastniekus gaida jaunas administratīvās vienības un jaunievēlētie deputāti, taču arvien biežāk tiek uzdots jautājums, apzinot un apjaušot jaunās aprises, vai piejūriešu dzīve kļūs laimīgāka, maizes rieciens biezāks un – pats galvenais – vai jūrā zivju būs vairāk?

Lasīt vairāk...

Būvniecības produkcijas apjoms otrajā ceturksnī palielinājies par 1,1 %

2021.gada 2.ceturksnī, salīdzinot ar 2020.gada 2.ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājies par 1,1 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Būvniecības apjoms pieauga inženierbūvniecībā – par 1,3 % un specializētajos būvdarbos – par 6,8 %, bet saruka ēku būvniecībā – par 4,7 %.

Lasīt vairāk...

Turaidas muzejrezervāta piedāvājums augustā

Turaidas muzejrezervāts augustā atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 9.00 līdz 20.00. No plkst. 10.00 līdz 18.00 atvērtas daudzveidīgās ekspozīcijas brīvdabā un telpās – Turaidas mūra pilī, baznīcā, dārznieka mājā, muižas saimnieciskā centra ēkās. Rīta un vakara cēlienā (9.00 – 10.00; 18.00 – 20.00) apmeklētājiem pieejamas brīvdabas ekspozīcijas un atvērts pils galvenais tornis ar skatu laukumu.

Lasīt vairāk...

Lopkopjus aicina ziņot par vilku uzbrukumiem ganāmpulkiem

  • Publicēts Vide

Vilku kucēniem straujāk augot, nepieciešams vairāk barības, tāpēc šajā laikā var palielināties vilku uzbrukumu skats mājlopiem. Valsts meža dienests (VMD) aicina lopkopjus pievērst lielāku uzmanību ganāmpulku drošībai un veikt preventīvus pasākumus, kā arī, ja noticis uzbrukums, par to ziņot.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Dāsnākās kabatas naudas savām atvasēm piešķir vecāki Lietuvā

Kabatas nauda lielāka par pieciem eiro dienā ir drīzāk retums nekā norma: Latvijas un Igaunijas vecāki saviem bērniem visbiežāk kabatas naudā piešķir līdz 2 eiro dienā, savukārt Lietuvas – vairāk nekā 2 eiro dienā, liecina bankas “Citadele” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja. Visbiežāk kabatas naudu bērni tērē pārtikai, bet par pirkumiem uzkrātos punktus labprāt ziedo labdarībai, liecina “Citadele” maksājumu karšu informācija.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Tikai 47 % Latvijas iedzīvotāju šovasar izmanto atvaļinājumu

Šajā vasarā atvaļinājumā jau devušies vai vēl plāno doties tikai aptuveni puse iedzīvotāju (47 %), liecina Aptieku tīkla “Apotheka” un pētījumu uzņēmuma “Norstat” veiktās aptaujas dati. Biežākie iemesli, kāpēc cilvēki nedodas atvaļinājumā ir epidemioloģiskie ierobežojumi, kas ietekmē atvaļinājuma plānu īstenošanu (30 %), palikšana bez darba un līdz ar to došanās atvaļinājumā nav aktuāla (16 %), kā arī darba maiņa, kā dēļ atvaļinājums vasaras periodā vēl nav iespējams (6 %).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.