Menu
 

Trešdiena, 14 Decembris 2022

SPRK: Pašreizējā ziema gāzes cenām nākusi par labu

Pašreizējā ziema gāzes cenām ir nākusi par labu, jo, neskatoties uz to, ka dabasgāzes cenas līdz ar aukstāka laika iestāšanos ir pieaugušas, tās joprojām ir būtiski zemākas nekā augustā un septembrī, turklāt rudens mēneši bija netipiski silti, kas gāzes cenu vēl vairāk samazināja, trešdien Latvijas Bankas ekspertu sarunā "Inflācija: toreiz un tagad" atzina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) izpilddirektors Jānis Miķelsons.

Lasīt vairāk...

Ķekavā atklās jaunu pastāvīgo ekspozīciju "Viņus vieno "Dadzis""

Ķekavas novadpētniecības muzejā no 16.decembra būs atvērta jauna pastāvīgā ekspozīcija "Viņus vieno "Dadzis"". Tā atrodas Aktivitāšu telpā, kura ieguvusi jaunu rotaļīgu veidolu, un tādējādi izglītojošais darbs ar skolēniem drīz noritēs jaunā kvalitātē. To visu izdevies īstenot ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu, pavēstīja Ķekavas novadpētniecības muzeja pārstāve Inga Paikena.

Lasīt vairāk...

Viltotās kosmētikas augstā cena – cilvēka veselība

Izvēloties viltotus skaistumkopšanas produktus, cilvēki var iedzīvoties nopietnās ādas problēmās un ne tikai, brīdina eksperti. Eiropols šogad pavasarī publicētajā risku izvērtējuma pārskatā secinājis, ka viltotas kosmētikas, šampūnu, pat zobu pastu un veļas pulveru tirdzniecība joprojām ir aktuāla tendence. Turklāt visbiežāk viltojumi tiek iegādāti tiešsaistē.

Lasīt vairāk...

Sešas pašvaldības iecerējušas publiskās un privātās partnerības projektā uzbūvēt deviņus bērnudārzus

Sešas pašvaldības iecerējušas publiskās un privātās partnerības (PPP) projektā uzbūvēt deviņus bērnudārzus, trešdien Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) rīkotajā konferencē "Publiskā un privātā partnerība - ledus ir sakustējies" sacīja CFLA Publiskās un privātās partnerības nodaļas vadītājs Ritvars Timermanis.

Lasīt vairāk...

Vairāk nekā 1300 nodarbināto saņēmuši kompensāciju par profesionālās kvalifikācijas iegūšanu

Vairāk nekā 1300 nodarbināto vecumā no 25 gadiem  saņēmuši kompensāciju 90-100% apmērā par eksāmena kārtošanu un profesionālās kvalifikācijas iegūšanu Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) īstenotajā projektā “Mācības pieaugušajiem”. Visvairāk šī iespēja izmantota tādās nozarēs kā veselība un sociālā aprūpe, metālapstrāde, mašīnbūve un mašīnzinības, kā arī reglamentētajās profesijās. Saņemt kvalifikācijas eksāmena izmaksu kompensāciju var vēl līdz 2023. gada beigām, vēsta VIAA.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 38% jauno pedagogu tuvāko piecu gadu laikā apsver iespēju pamest pedagoga profesiju

Vairāk nekā trešdaļa jeb 38% jauno pedagogu tuvāko piecu gadu laikā apsver iespēju pamest pedagoga profesiju, liecina pētījuma, kas veikts pēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pasūtījuma, rezultāti, ko šodien konferencē "Atbalsts jaunajiem pedagogiem sociālā dialoga ietvaros" prezentēja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Lasīt vairāk...

Izdedzis vecāks. Kā laikus pamanīt simptomus un novērst vecāku izdegšanu

Steidzīgs rīta cēliens ar brokastu gatavošanu, bērnu pucēšanu un vešanu uz mācību iestādēm. Pēc tam daudzie darba pienākumi, kam seko ne mazāk spraigais pēcpusdienas un vakara cēliens – veikala apmeklējumi, bērnu izvadāšana uz pulciņiem, vakariņu gatavošana un virkne citu pienākumu. Tā tas turpinās, līdz kādā rītā saproti – zinot, kas sagaida, negribas nemaz vairs celties. Tu esi izdedzis…

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.