Menu
 

Otrdiena, 22 Marts 2022

Tieslietu ministrs ar Ropažu skolēniem runās par Satversmes nozīmi

Trešdien, 23.martā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns kā Satversmes vēstnesis apmeklēs Ropažu vidusskolu, lai iepazīstinātu skolēnus ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi. J.Bordāna saruna ar skolēniem notiks Satversmes simtgadei veltītās izglītojošās kampaņas "Es, Tu un Satversme" ietvaros, informē Tieslietu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Akcijā "Paēdušai Latvijai" Ukrainas bēgļu un Latvijas mazturīgo atbalstam piepildīta 9741 pārtikas paka

Labdarības akcijā “Paēdušai Latvijai” “Rimi” veikalos 19. un 20.martā Vidzemē tika saziedota 2471 paka, visaktīvāk tika ziedots Ogrē, Siguldā, Mārupē un Salaspilī. Kopumā visā Latvijā tika saziedota 9741 pārtikas paka, kuras Latvijas Samariešu apvienība sadarbībā ar partnerorganizācijām visā Latvijā nogādās bēgļiem no Ukrainas, kā arī mazturīgajiem Latvijas iedzīvotājiem. Pirmās pārtikas pakas, pateicoties brīvprātīgo iesaistei, izdevies nokomplektēt un piegādāt jau akcijas laikā svētdien.

Lasīt vairāk...

Speciālistes ieteikumi ādas aizsardzībai no spožajiem pavasara saules stariem

Pēc tumšās, drēgnās ziemas atnākot pirmajiem pavasara spožajiem saules stariem, arvien vairāk vēlamies uzturēties ārā, taču ir jāpatur prātā, ka arī šajā laikā ir jāpasargā āda no ultravioleto staru kaitīgās ietekmes. Kāpēc aizsardzība no saules stariem ir nepieciešama arī agrā pavasarī un mākoņainās dienās, kā izvēlēties sev piemērotāko aizsarglīdzekli, un kā to pareizi lietot?

Lasīt vairāk...

Pabriks: Eiropai ir jāīsteno "deputinizācija"

21.martā aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē, Beļģijā, kurā ārlietu un aizsardzības ministri apstiprināja ES Stratēģisko kompasu, kas ietver rīcības plānu ES drošības un aizsardzības stiprināšanai līdz 2030.gadam, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā.

Lasīt vairāk...

Par "Baltic International Bank" lielāko akcionāru kļūs AAE šeihs Hamads al Nahjans

"Baltic International Bank" dibinātāji un ilggadējie vairākuma akciju īpašnieki Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs vienojušies par daļu akciju pārdošanas darījumu ar šeihu Hamadu Bin Khalifu Bin Mohammedu al Nahjanu, kā rezultātā viņš kļūs par bankas lielāko akcionāru. Darījums tiks pabeigts pēc Eiropas Centrālās bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apstiprinājuma, informē bankas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Lieldienu laikā Dzintaru koncertzālē skanēs Bahs, Mocarts un Mesiāns

Koncertprogrammā "Bahs un Mocarts Lielajā Piektdienā", kas izskanēs 15.aprīlī Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, apvienojušās trīs mūziķes - soprāns Gunta Gelgote, mecosoprāns Ieva Parša un ērģelniece Kristīne Adamaite. Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Volfganga Amadeja Mocarta ārijas un dueti ar latīņu mesas tekstiem, Johana Sebastiāna Baha majestātiskās kompozīcijas ērģelēm, kā arī gaidāms Lauras Dubinas mesas "Confidentia" pirmatskaņojums. Savukārt 18.aprīlī koncertā uzstāsies izcilais "Trio Palladio", kura sastāvā spēlē pianists Reinis Zariņš, vijolniece Eva Bindere un čelliste Kristīne Blaumane. Šajā reizē viņiem pievienosies Eiropā aktīvi koncertējošais klarnetists un kaismīgais kamermūziķis Antons Dreslers, kuru ārzemju prese raksturojusi kā "fascinējoši jūtīgu mūziķi" ("Corriere della Sera). Koncertā izskanēs kamermūzikas šedevrs, Olivjē Mesiāna "Kvartets laika galam".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.