Menu
 

Piektdiena, 15 Jūlijs 2022

Premjers: Valdības galvenās prioritātes ir valsts drošības stiprināšana un mērķēts atbalsts iedzīvotājiem nākamajā apkures sezonā

Valdības galvenās prioritātes ir valsts drošības stiprināšana un mērķēta atbalsta nodrošināšana iedzīvotājiem nākamajā apkures sezonā, attālinātas tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku Valdi Dombrovski (JV) un viņa komandu norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lasīt vairāk...

"Riga TechGirls" vadītāja: Cik liela nozīme IT sektorā ir sievietes drosmei?

Par to, vai un kāpēc sievietēm jāstrādā informācijas tehnoloģiju sektorā, ir runāts daudz, un mūsdienīgi domājošam cilvēkam nekādas šaubas nerodas. Toties ir vērts parunāt par to, kā sievietes šajā nozarē jūtas un kā nozare viņas pieņem. Izaicinājumi ir, un tie varbūt pat nav tik daudz nozares, cik visas sabiedrības problēma. Tomēr arī ieguvumu netrūkst – gan pašām sievietēm, gan nozarei kopumā.

Lasīt vairāk...

Atbalstīti papildu 54 pašvaldību investīciju projekti – arī Mārupē, Ropažos un Siguldā

14.jūlijā Ministru kabinets apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto rīkojuma projektu par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem valsts aizdevumu piešķiršanai Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai, nodrošinot iespēju saņemt valsts aizdevumu 54 pašvaldību investīciju projektiem.

Lasīt vairāk...

Juris Rudevskis: Tiesas spriedums abortu jautājumā pēc būtības ir neitrāls

Jūnijā ASV Augstākā tiesa atcēla gandrīz pirms pusgadsimta pasludinātu spriedumu, līdz ar to atļaujot štatiem aizliegt vai būtiski ierobežot abortus. Šobrīd tiesa pasludinājusi, ka “konstitūcija neparedz tiesības uz abortu”. “Pilnvaras regulēt abortus tiek atdotas tautai un tās ievēlētajiem pārstāvjiem,” paziņojusi Augstākā tiesa. Sagaidāms, ka apmēram pusē no 50 ASV štatiem tiks aizliegti vai būtiski ierobežoti aborti. Spriedums izsaucis vētrainu reakciju liberāļu aprindās. Par ko ir šis spriedums un kāpēc tas izsaucis tik asu reakciju, šos jautājumus “Kodols” intervijā uzdeva tiesību zinātņu doktoram Jurim Rudevskim.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 67% iedzīvotāju iedvesmojas ceļojumiem sociālajos medijos

67% iedzīvotāju norāda, ka, plānojot ceļojumu, iedvesmojas no sociālajiem medijiem, liecina liecina IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” aptaujas dati. Tāpat viņi atzinuši, ka no sociālo mediju influenceriem visvairāk sagaidītu tādu saturu, kas sniedz praktiskus padomus ceļošanai, piemēram, par transportu, ēdināšanu, naktsmītnēm, kā arī ieteikumus jauniem, mazpazīstamiem galamērķiem un apskates objektiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.