Menu
 

Otrdiena, 19 Jūlijs 2022

Izsludināts ideju skiču konkurss Siguldas novada Goda zīmes izveidošanai

Lai izstrādātu dizainu Siguldas novada pašvaldības augstākajam apbalvojumam, kuru pasniegt Goda dienā, ko tradicionāli organizē, tuvojoties Latvijas Republikas proklamēšanas dienai, domes sēdē apstiprināts nolikums ideju konkursa izsludināšanai. Siguldas novada mākslinieki tiek aicināti piedalīties šajā konkursā un iesūtīt idejas līdz 15.augustam, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Tiesa Kaļiņingradas apgabalā likvidē Lietuviešu valodas skolotāju asociāciju

Čerņahovskas pilsētas tiesa Kaļiņingradas apgabalā likvidējusi Lietuviešu valodas skolotāju asociāciju, portālam "Russkij zapad" apstiprinājis asociācijas bijušais priekšsēdētājs Aleksejs Bartniks. Prasību tiesā likvidēt asociāciju iesniegusi Krievijas Tieslietu ministrija ar formālu ieganstu, ka tās dokumentācijā pieļautas kļūdas.

Lasīt vairāk...

Izsludināti grozījumi par agrāku pensiju indeksāciju

Valsts prezidents Egils Levits ir izsludinājis Saeimas pieņemtos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", kas nosaka šogad pensiju indeksēšanu jau no 1.augusta, lai pensionāriem kompensētu augošo inflāciju un energoresursu cenu paaugstināšanos. Saeima šajos grozījumos pieņēma arī Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Andra Skrides (AP) priekšlikumu indeksēt pensijas jau augustā un izmaksāt attiecīgo summu kopā ar septembra indeksācijas summu.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā noslēgusies visu kapsētu digitalizācija

Ar Mālpils pagasta Rūķīšu kapsētas un Torņkalna Pareizticīgo kapsētas digitalizāciju ir noslēgusies visu 13 Siguldas novada pašvaldības kapsētu digitalizācijas process, tādējādi iedzīvotājiem, kapsētu apmeklētājiem un citiem interesentiem digitālajā vidē ir pieejama visu pašvaldības kapsētu informācija, informē pašvaldības pārstāvji.

Lasīt vairāk...

SPRK: Elektroenerģijas cenas biržā šogad kopumā saglabājās augstas un svārstīgas

Baltijas kopējā elektroenerģijas patēriņā un ražošanā būtisku izmaiņu nav, Latvijas elektroenerģijas imports pieaudzis, bet eksports samazinājies, "Nord Pool" biržā elektroenerģijas cenas sasniedz jaunu rekordu. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) skaidro elektroenerģijas tirgus norises šāgada 1.ceturksnī un šogad kopumā.

Lasīt vairāk...

Uz Jelgavas šosejas policija ar diviem droniem fiksē 11 pārkāpējus

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ceļu satiksmes uzraudzībā izmantoja vienlaikus divus bezpilota lidaparātus jeb dronus. Aptuveni divu stundu laikā uz Jelgavas šosejas pie pagriezieniem uz Medemciemu tika fiksēti 11 autovadītāji, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, informē policijā.

Lasīt vairāk...

VVD: Bīstamo kravu pārvadātājam jāveic ģeoekoloģiskā izpēte avārijas vietā uz Liepājas šosejas

Valsts vides dienests (VVD) ir uzdevis bīstamo kravu pārvadātājam veikt ģeoekoloģisko izpēti, lai novērtētu vidē palikušā piesārņojuma apjomu un grunts kvalitāti jūlija sākumā uz Liepājas šosejas Babītes pagastā notikušās avārijas vietā, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai atbalstāt ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē?

Teju 55 tūkstoši cilvēku gan klātienē, gan elektroniski ir parakstījušies par tautas nobalsošanas ierosināšanu Satversmes grozījumiem, kas nosaka, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti – un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Tāpat grozījumos paredzēts, ka valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju gatavo veselīgu pārtikas produktu krājumus ziemai

“Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktajā aptaujā tapis zināms, ka gandrīz puse aptaujāto Latvijas iedzīvotāju visās vecuma grupās dažādā veidā gatavo veselīgu pārtikas produktu krājumus ziemai – turklāt vienlīdz aktīvi gan sievietes, gan vīrieši. Aizrautīgākie pārtikas krājumu ziemai veidotāji dzīvo Vidzemē, kuri ogas, augļus un citus produktus gan saldē, gan vāra un konservē, gan iespējami daudz tos uzkrāj arī svaigā veidā.

Lasīt vairāk...

Valsts prezidents pārrunā nepieciešamību pēc 20.gadsimta Latvijas vēstures institūcijas vai pētniecības programmas

19. jūlijā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar bijušo Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētāju, prof. Dr. Valteru Nollendorfu. Tika pārrunāta nepieciešamība pēc neatkarīgas 20.gadsimta Latvijas laikmeta vēstures institūcijas vai pētniecības programmas, kuras darbības fokusā būtu ne tikai Latvijas 20. gadsimta vēstures pētniecība, bet jo sevišķi vēstures komunikācija, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Atzīmējot iestādes dibināšanas simtgadi, CVK aicina dalīties atmiņās par vēlēšanu vēsturi

20.jūlijā apritēs 100 gadu, kopš Satversmes Sapulce “Valdības Vēstnesī” paziņoja, ka 1.Saeimas vēlēšanu vadīšanai ir nodibināta Centrālā vēlēšanu komisija (CVK). Atzīmējot dibināšanas simtgadi, Saeimas vēlēšanu gadā CVK aicina ikvienu dalīties atmiņās par iestādes vēsturi, vēlēšanu pieredzi un iedvesmot citus izmantot iespējas, ko sniedz brīvas un demokrātiskas vēlēšanas. Kārtējās, 14. Saeimas vēlēšanas gaidāmas jau 1.oktobrī.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.