Menu
 

Otrdiena, 26 Jūlijs 2022

Baldonē priecēs Jāņa Dūmiņa simtgades dziesmusvētki "Zeme, cilvēks, mūzika"

Sestdien, 30.jūlijā, Baldones pilsētas svētkos norisināsies vērienīgi Ķekavas novada dziesmusvētki par godu maestro Jāņa Dūmiņa simtgadei – "Zeme, cilvēks, mūzika". Dziesmusvētku noslēguma koncertā, kas norisināsies Vanagkalnu estrādē, piedalīsies vairāk nekā 600 dziedātāju, koklētāju ansambļu, folkloras kopu un pūtēju orķestru, tostarp Latvijā atpazīstami mūziķi, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Gaidāms ikgadējais kamermūzikas festivāls "Satikšanās Saulkrastos"

Jau devīto gadu pēc kārtas Saulkrastos skanēs kamermūzikas skaņas. Interesenti tiek aicināti uz ikgadējo kamermūzikas festivālu "Satikšanās Saulkrastos 2022", kur no 31.jūlija līdz 7.augustam trīs koncertos klasiskās mūzikas cienītājiem būs iespēja iegūt sirdi veldzējošu, rāmu un elpu aizraujošu piedzīvojumu. Šogad klausītājus priecēs "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, "Grad Percussion Duoˮ kopā ar čellisti Tatjanu Rediko un ansamblis "Arcandela", informē organizatori.

Lasīt vairāk...

Pētījums Mārupes novadā: Mājražotāji un amatnieki labprāt sadarbotos ar citām iesaistītajām pusēm, bet trūkst pašiniciatīvas

Mājražotāju un amatnieku veiksmīga integrācija sociāli atbildīgā tūrismā sniegtu pozitīvu pienesumu gan pašiem meistariem, gan tūrisma nozarei kopumā. Bet kas jādara, lai šos meistarus veiksmīgi iekļautu nozarē? Lai izvērtētu, kāda ir esošā situācija ar darbībās iesaistīto pušu savstarpējo mijiedarbību, šīgada pavasarī biznesa augstskolas “Turība” Starptautiskā tūrisma fakultātes absolvente Patrīcija Vēvere savā diplomdarbā pētīja meistaru un amatnieku integrācijas situāciju Mārupes novada tūrismā, informē augstskolas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta" ieguvuši 38 darba devēji

Lai veicinātu iekļaujošas sabiedrības un ģimenei draudzīgas darba vides veidošanu, 2021.gadā tika uzsākta Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) īstenotā valsts programma “Ģimenei draudzīga darbavieta”. Tās ietvaros tiek nodrošināts konsultatīvs un informatīvs atbalsts gan privātā, gan publiskā sektora organizācijām. 2022.gada otrajā ceturksnī programmai pievienojušies vēl 38 uzņēmumi un organizācijas no visas Latvijas, kas pārstāv gan privāto, gan publisko sektoru, informē SIF.

Lasīt vairāk...

Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents: Latvijai nepieciešami ambiciozi mērķi

Latvijas ekonomikas virzīšanai un iedzīvotāju labklājības vairošanai, nākamajai valdībai nepieciešams izvirzīt ambiciozus mērķus un īstenot atbilstošu politiku, īpaši koncentrējoties uz eksporta un produktivitātes kāpināšanu. Tad mūsu valsts varēs būt par jaunu talantu un investīciju piesaistes vietu, ļaujot Latvijai tuvoties Eiropas attīstīto valstu labklājības līmenim.

Lasīt vairāk...

Padomi, kā nepārcept gaļu, un vienkāršas grila receptes ikvienam

Siltas un saulainas dienas ir īstais brīdis, lai ar ģimeni vai draugiem izbaudītu vasaras gardāko pieredzi – dažādus grilējumus. Gadās gan, ka cerētā garšu baudījuma vietā šķīvī nonāk sauss, pārcepts gaļas gabals. Lai tā nenotiktu, ir svarīgi zināt īsto brīdi, kad celt to nost no uguns. Izrādās, par špikeri var kalpot paša cepēja seja! Kā bez gaļas termometra noteikt, kad gaļa ir ideāli gatava, un kas jāņem vērā, to gatavojot uz grila, stāsta “Rimi gardēdis” Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk...

Operetes festivāls Ikšķilē aicina uz "Muzikālo sarunu pie kafijas tases"

4.starptautiskā operetes festivāla ietvaros 10.augustā plkst.19.00 Ikšķiles Tautas namā norisināsies pasākums “Muzikāla saruna pie kafijas tases”. Šajā koncertā “ar odziņu”, kā to dēvē festivāla rīkotāji, skatītājiem izvietojoties pie apaļajiem galdiem, valdīs īpaša gaisotne, kurā mīsies dzirkstoša mūzika, personiska saruna un urdoši jautājumi par un ap muzikālā teātra daudzveidību. No plkst.18.30 klausītājus mūzikas noskaņās ievadīs Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas absolvents Adams Vaicis (ģitāra), informē organizatori.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada nevalstiskā sektora sadarbības veicināšanai atklāj platformu "nvo.daugavkrasts.lv"

Ar mērķi veicināt Ķekavas novada nevalstiskā sektora sadarbību biedrība "Partnerība "Daugavkrasts"" ir atklājusi jaunu sadarbības platformu "nvo.daugavkrasts.lv", kas ļaus ikvienam Ķekavas novadā un Rīgas apkārtnē sameklēt jaunus partnerus, regulāri informēt par notiekošo un uzzināt jaunumus, aģentūrai LETA pavēstīja biedrības administratīvā vadītāja Aiga Smiltāne.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Mazie un vidējie uzņēmumi sastopas ar darbinieku trūkumu

Aptuveni ceturtā daļa mazo un vidējo uzņēmumu (27%) šogad plāno paplašināt savu biznesu, un vēl piektdaļa (19%) par to domā, taču viena no grūtībām, ar ko sastopas uzņēmēji, ir darbinieku trūkums. Kā liecina “Luminor” bankas veiktā uzņēmēju aptauja*, galvenie iemesli ir neatbilstoša kvalifikācija un nepietiekams pretendentu skaits, kā arī grūtības nodrošināt tādu atalgojumu, kādu darba ņēmēji pieprasa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.