Menu
 

Siguldas slimnīcā veiktās bariatriskās ķirurģijas operācijas visaugstāk novērtē norvēģi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas slimnīcā 2019.gadā veiktas 272 plānveida bariatriskās operācijas klientiem, no kuriem 226 ir bijuši ārvalstu pacienti. Savukārt robotizēta stereotaktiskās radioķirurģijas procedūra veikta 121 pacientam, tostarp 60 ārzemniekiem. 89,8% no visiem ārzemju pacientiem bijuši Norvēģijas iedzīvotāji, pārsvarā sieviešu dzimuma pārstāves, liecina Siguldas novada pašvaldības informācija.

Medicīnas tūristi Siguldā ieradušies arī no Islandes, Ukrainas un Lietuvas vecumā no 40 līdz 54 gadiem. Arī Eiropas valstu, tai skaitā Dānijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, kā arī Austrumeiropas valstu, Kanādas un Krievijas iedzīvotāji vecumā no 28 līdz pat 62 gadiem arvien vairāk konkurētspējīgo cenu dēļ iecienījuši slimnīcas piedāvātās operācijas.

Laparoskopiskās ķirurģijas sniegtās iespējas radikāli ārstēt aptaukošanās slimību izmanto arī pašmāju iedzīvotāji, kuri novērtē sarežģīto operāciju kvalitāti tieši Siguldas slimnīcā. Lai nodrošinātu nepārtrauktu pakalpojuma attīstību, Siguldas slimnīca ir iegādājusies laparoskopijas iekārtu ar 4K izšķirtspēju, kas šobrīd ir vienīgā tāda veida iekārta Latvijā. 4K izšķirtspējas laparoskopijas sistēma patlaban ir pasaulē kvalitatīvākā tehnoloģija, sniedzot iespēju mazinvazīvās operācijas veikt precīzāk, kvalitatīvāk un ātrāk.

Robotizētās stereotaktiskās radioķirurģijas procedūras piedāvā labdabīgu un ļaundabīgu audzēju ārstēšanu, turklāt tuvākā valsts ar līdzvērtīgu modernu aprīkojumu, kura piedāvā šāda veida procedūras, atrodas Somijā. Ar šo metodi var ārstēt primārus audzējus un metastāzes cilvēka ķermenī – galvā, mugurkaulā, prostatā, aknās, nierēs, plaušās un citur.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.