Menu
 

Piemaksas par darbu saistībā ar Covid-19 apkarošanu saņems arī slimnīcu infekcijas nodaļu darbinieki

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piemaksas par darbu saistībā ar Covid-19 apkarošanu saņems arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas infekcijas nodaļu darbinieki, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotie veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) rīkojuma grozījumi, kuri ceturtdien stājas spēkā.

Turpmāk arī Stradiņa slimnīcas Infekciju slimību un hospitālās epidemioloģijas konsultatīvā dienesta darbinieki, kā arī Austrumu slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta darbinieki saņems piemaksas par darbu saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatības apkarošanu.

Vienlaikus tiek mainīta kārtība, ka piemaksas apjomu no 2020.gada 1.aprīļa līdz 2020.gada 31.maijam aprēķina no faktiskā vidējā atalgojuma ārstam 2019.gadā, kas palielināta par 10% vai Nacionālajam veselības dienestam piemērotajam koeficientam atbilstoši praksē reģistrētajiem pacientiem. Šim rīkojumam stājoties spēkā, piemaksas apmērs šajā laika posmā tiks aprēķināts tikai ņemot vērā faktiskā vidējā atalgojuma apmēru 2019.gadā, kas palielināts par 10%.

Jau ziņots, ka piemaksas saņems Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi, ģimenes ārsti, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti, Veselības ministrijas (VM) Krīzes vadības grupas speciālisti, Latvijas Infektoloģijas centra mediķi, kā arī laboratorijās un uzņemšanas nodaļās strādājošie. Piemakasas saņems arī Nacionālā veselības dienesta (NVD) darbinieki.

Tāpat piemaksas saņems farmaceiti un viņu palīgi. Patlaban par kompensējamo zāļu receptēm no pacientiem tiek ieturēti nelieli maksājumi, ko saskaņā ar valdības piedāvājumu trīs mēnešu periodā varētu tikt atstāti aptiekām farmaceitu atalgojumam.

20% piemaksas par aprīli un maiju saskaņā ar Viņķeles rīkojumu pienāksies visiem tiem darbiniekiem, kuriem ir tieša saskare ar Covid-19 pacientiem vai kuri ir iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā, un kuri strādā ārstniecības iestādēs, kas sniedz stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus, NMPD, VM, SPKC vai NVD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.