Menu
 

Ar Covid-19 miruši vēl divi pacienti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) šodien saņēmis divus ziņojumus par mirušiem pacientiem, kas bija inficējušies ar Covid-19, informēja SPKC. 

Viens pacients (vecuma grupā no 80 līdz 85 gadiem) sestdien stacionēts Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcā smagā stāvoklī ar pneimoniju. Viņam tika veikts Covid-19 tests, kas bija pozitīvs. Bojā gājušajam bija vairākas blakussaslimšanas. 

Otrs pacients (vecuma grupā no 85 līdz 90 gadiem) miris Vidzemes slimnīcā, kur bija stacionēts pirms mēneša. Viņam bija vairākas hroniskas slimības. Testējot slimnīcas personālu un nodaļas pacientus, viņam tika noteikts Covid-19 pozitīvs tests. 

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl diviem cilvēkiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Sestdien konstatēts 21 jauns Covid-19 saslimšanas gadījums, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 651 cilvēkam.

Aizvadītajā diennaktī veikti 418 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 28 214 analīzes.

Patlaban 43 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 41 ar vidēju slimības gaitu, bet divi - ar smagu slimības gaitu.

Veselības ministre Ilze Viņķele sociālajā tīklā "Twitter" norāda, ka, lai gan paplašinātas testējamo grupas un arī ģimenes ārsti var nosūtīt pacientus uz Covid-19 testēšanu, testu skaits brīvdienās sarucis. 

"Analizējam cēloņus un veiksim algoritma izmaiņas, mudinot testēties. Plaša testēšana joprojām ir mūsu mērķis un būtisks pretepidēmijas pasākums," raksta Viņķele.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.