Menu
 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā strādājošie saņems 5 līdz 50% lielas piemaksas

  • Autors:  LETA
Lai slimnīcā droši varētu nogādāt Covid-19 pacientus ar ļoti smagiem saslimšanas simptomiem, NMPD iegādājies īpašu aprīkojumu – kapsulai līdzīgu mobilu izolācijas sistēmu, kurā transportēšanas laikā tiek ievietots pacients. Foto – D.Sulžics, F64 Lai slimnīcā droši varētu nogādāt Covid-19 pacientus ar ļoti smagiem saslimšanas simptomiem, NMPD iegādājies īpašu aprīkojumu – kapsulai līdzīgu mobilu izolācijas sistēmu, kurā transportēšanas laikā tiek ievietots pacients. Foto – D.Sulžics, F64

Saistībā ar Covid-19 apkarošanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) strādājošie saņems 5 līdz 50% lielas piemaksas, trešdien žurnālistiem atzina dienesta direktore Liene Cipule.

Cipule tikai otrdienas vakarā parakstījusi lēmumu par to kādā veidā sadalīt valsts piešķirto naudu piemaksām. Saskaņā ar Veselības ministrijas principiem piemaksas paredzētas darbiniekiem, kuri bijuši saistīti ar konkrēti izpildāmu darbu Covid-19 apkarošanā.

Viņa gan nenoliedza, ka piemaksu piešķiršanas process ir bijis sarežģīts. Dienests vadījies pēc izsaukumu kodiem, kad ir aizdomas par inficēšanos Covid-19, taču bijuši izsaukumi, kuriem atbilstošs kods nav nozīmēts, lai gan par saskarsmi ar Covid-19 dienests uzzinājis tikai vēlāk.

"Tātad saskaņā ar principiem darbiniekiem, kuri strādājuši teltīs un speciālajās brigādēs noteiktas piemaksas no 15 līdz 50% atkarībā no pavadīto stundu skaita. Tāpat ir noteikta piemaksa 30% apmērā operatīvās vadības centrā strādājošajiem, jo viņiem bija ļoti liels slodzes pieaugums, kad dienests apkalpoja pieteikumus uz laboratoriskajiem izmeklējumiem. Tāpat visiem, kas darbojas repatriācijas reisos stundu darbs ir uzskaitīts un saņems no 15 līdz 50% lielas piemaksas par darbu," norādīja Cipule.

Tāpat ir pieņemts lēmums visiem pārējiem darbiniekiem piešķirt piemaksas no 5% līdz 10% atkarībā no reģiona, kurā darbinieks strādā. Piemēram, Rīgas reģionā, kur ir vislielākie Covid-19 riski darbiniekiem paredzētas 10% lielas piemaksas, savukārt citos reģionos strādājošajiem plānotas 5% piemaksas.

Jau ziņots, ka piemaksas saņems Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi, ģimenes ārsti, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti, Veselības ministrijas (VM) Krīzes vadības grupas speciālisti, Latvijas Infektoloģijas centra mediķi, kā arī laboratorijās un uzņemšanas nodaļās strādājošie. Piemakasas saņems arī Nacionālā veselības dienesta (NVD) darbinieki. 

Tāpat piemaksas saņems farmaceiti un viņu palīgi. Patlaban par kompensējamo zāļu receptēm no pacientiem tiek ieturēti nelieli maksājumi, ko saskaņā ar valdības piedāvājumu trīs mēnešu periodā varētu tikt atstāti aptiekām farmaceitu atalgojumam.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.