Menu
 

Linkaits: Sabiedriskajā transportā pārvadāto pasažieru skaits sācis pieaugt

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Sabiedriskajā transportā pārvadāto pasažieru skaits pēdējā laikā sācis pieaugt, trešdien žurnālistiem teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Pasažieru skaita pieaugumu redzam gan autobusos, gan vilcienos, gan arī Rīgas sabiedriskajā transportā," sacīja ministrs.

Vienlaikus Linkaits uzsvēra - kamēr būs iespējams, tiks mēģināts nodrošināt, lai sabiedriskais transports nav pārpildīts un tiek ievērota divu metru distance. "Mēs esam reālisti un saprotam, ka kaut kādā brīdī vairs nevarēsim palaist papildu sabiedriskā transporta vienības, tāpēc būs lielāka burzma transportā," teica ministrs.

Viņš norādīja, ka Satiksmes ministrija ir konsultējusies arī ar Veselības ministriju par to, kā rīkoties, un Veselības ministrija norādījusi, lai aizsargātu pasažierus, cilvēkiem būtu jālieto higiēniskās sejas maskas. 

"Tās nav speciālās medicīniskās maskas. Tās var būt arī dekoratīvās maskas, ko katrs pats sev uzšuj, bet kas vismaz nodrošina kaut kādu aizsardzību no apkārtējās vides," teica ministrs, piebilstot, lai Latvijas sabiedrība šo noteikumu ievērotu, maskas būtu jātirgo par relatīvi zemu cenu.

Ministrs norādīja, ka par šo jautājumu vēl tiks spriests valdībā. "Skaidrs, ka vienādi vai otrādi kaut kādi ierobežojoši nosacījumi, tostarp ieteikums valkāt maskas tiks noteikti", pauda Linkaits. 

"Protams, ja maskas nav pārdošanā, tad nevar prasīt, lai cilvēki tās lieto. Man arī nav nekādu ilūziju, ka, piemēram, 3.autobusā vai 15.trolejbusā visi tās lietos, bet tā ir mūsu sabiedrības iekšējā higiēna. Ja vēlamies izvairīties no vīrusa, mūsu pašu interesēs ir piesargāties," teica ministrs, piebilstot, ka masku lietošana sabiedriskajā transportā ir veids, kā sevi pasargāt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.