Menu
 

Par aizsargmasku lietošanu sabiedriskajā transportā atgādinās arī kontrolieri

  • Autors:  LETA
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

Par aizsargmasku lietošanu sabiedriskajā transportā atgādinās arī kontrolieri un balss paziņojumi transportlīdzekļos, informēja uzņēmumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka saskaņā ar valdības norādījumiem un Satiksmes ministrijas rīkojumu no 12.maija sabiedriskajā transportā būs jālieto mutes un deguna aizsegs, tādējādi pēc iespējas mazinot Covid-19 izplatības riskus. Brauciena laikā muti un degunu varēs aizsegt ar šalli, lakatu vai mājās šūtu sejas masku.

Lai informētu un atgādinātu pasažieriem jauno kārtību, Rīgas sabiedriskajā transportā tiks izvietoti balss paziņojumi latviešu, krievu, kā arī angļu valodās. Tāpat informācija tiks izvietota sabiedriskā transporta monitoros.

Plānots, ka par jauno kārtību atgādinās arī kontrolieri. Gadījumā, ja kāds pasažieris brauciena laikā nebūs aizsedzis muti un degunu, kontrolieri to lūgs izdarīt.

Pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme" atgādina, ka, lai mazinātu Covid-19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas.

Kā ziņots, pēc 12.maija sabiedriskajā transportā būs jāvalkā mutes un deguna aizsegi.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) norādījis, ka šis valdības lēmums par mutes un deguna aizsegu izmantošanu sabiedriskajā transportā nenozīmē, ka cilvēkiem būs jāiegādājas tieši medicīniskās sejas maskas, bet gan brauciena laikā muti un degu varēs aizsegt ar šalli, lakatu vai mājās šūtu sejas masku.

Premjers skaidroja, ka šī pasākuma galvenā ideja ir nodrošināt, lai slimi cilvēki klepojot neinficē apkārtējos.

Tāpat valdība nolēma, ka republikas pilsētu pašvaldības var noteikt papildu nosacījumus pilsētu sabiedriskā transporta izmantošanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.