Menu
 

"Latvijas dzelzceļš" ir gatavs iznomāt vietas komersantiem sejas masku tirdzniecības automātu izvietošanai

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" kā lielākās daļas dzelzceļa staciju telpu īpašnieks un apsaimniekotājs ir gatavs iznomāt vietas komersantiem sejas masku tirdzniecības automātu izvietošanai, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Ella Pētermane.

Viņa norādīja, ka atbilstoši Ministru kabineta lēmumam pasažieriem ir pienākums sabiedriskajā transportā izmantot sejas aizsarglīdzekļus - sejas maskas vai cita veida sejas aizsegus, bet to iegādi nav uzdots nodrošināt ne pārvadātājam, ne sabiedriskā transporta pieturvietu apsaimniekotājiem vai īpašniekiem.

"Latvijas dzelzceļam" ir svarīga staciju apmeklētāju drošība un veselība, tāpēc regulāri tiek veikta telpu dezinfekcija, nolūkā novērst vīrusa izplatību. 

Aģentūra LETA novēroja, ka sejas masku tirdzniecības automāts ir novietots Rīgas Centrālajā stacijā pie vienas no ieejām.

Savukārt AS "Rīgas starptautiskā autoosta" pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka autoostā sejas masku tirdzniecības automāts ir novietots pie izejas uz autobusu atiešanas platformām. 

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. 

Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.