Menu
 

Interese par "Apturi Covid" lietotni būtiski pieaug pēc atkārtota slimības uzliesmojuma

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Covid-19 pandēmijas ierobežošanai radīto mobilo lietotni "Apturi Covid" līdz šim lejupielādējuši jau 100 000 iedzīvotāju. Visbiežāk lietotne lejupielādēta dienās, kad atklāti jauni Covid-19 uzliesmojumi.

“Pēc atkārtota Covid-19 uzliesmojuma redzam, ka lietotnes “Apturi Covid” loma un iedzīvotāju interese par to būtiski pieaug. Dati rāda, ka lietotne visvairāk lejupielādēta dienās, kad atklājušies jauni saslimšanas gadījumi,” norādījusi lietotnes "Apturi Covid" komunikācijas vadītāja Elīna Lidere. Viņa atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, ikviens, kurš lejupielādējis lietotni, var ātrāk uzzināt, vai ir bijis saskarē ar Covid-19 saslimušo, tādējādi rūpējoties gan par savu, gan līdzcilvēku veselību

Kā zināms, Latvijā izstrādātā brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas lietotne "Apturi Covid" ir pieejama no 29. maija. Mobilo lietotni "Apturi Covid" brīvprātīgi un bez maksas radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, vienlaikus palīdzot valsts tautsaimniecībai un iedzīvotājiem atgriezties ierastajā darba ritmā.

Lietotne "Apturi Covid" neievāc GPS datus un neizseko lietotājus. Viedtālruņi, kuros tā būs uzstādīta, ar "Bluetooth" palīdzību apmainās ar signāliem jeb digitāliem "rokasspiedieniem", ko uzglabā lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslimst, otrs tiek brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliek anonīma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.