Menu
 

Sestdien Latvijā reģistrēti 13 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi (papildināta)

  • Autors:  LETA
Grafika - LETA Grafika - LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1345 Covid-19 testi, atklājot 13 jaunus saslimšanas gadījumus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

SPKC rīcība esošā informācija liecina, ka pieci saslimušie iebraukuši no Uzbekistānas. Septiņi no saslimušajiem ir kontaktpersonas, savukārt par vienu personu tiks precizēta papildus informācija.

Sākotnēji minētie pieci saslimušie ir Uzbekistānas iedzīvotāji, kuri Latvijā ieradušies strādāt, aģentūrai LETA pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja. Šiem cilvēkiem saslimšana norit vieglā formā un jautājumu kārtošana par viņu pašizolēšanos notiek sadarbībā ar darbu vadītāju, kurš organizēja šo strādnieku ierašanos Latvijā.

Saslimušie Uzbekistānas iedzīvotāji Latvijā ieradušies šīs nedēļas beigās. Vaicāta par iespējamām viņu kontaktpersonām, Arāja skaidroja, ka pašlaik turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana un arī šis jautājums ir darba procesā.

Līdz šim valstī veikti 191 070 Covid-19 izmeklējumi, un saslimšana konstatēta 1219 personām. Atveseļojušies ir 1045 ar Covid-19 sasirguši cilvēki.

Latvijā mirusi 31 ar Covid-19 inficēta persona jeb 2,6% no reģistrētajiem inficētajiem.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta dati, pēdējās diennakts laikā jauni pacienti ar Covid-19 slimnīcās nav ievietoti. Patlaban stacionāros ārstējas divi pacienti. Abi pacienti ir ar vidēji smagu slimības gaitu.

Līdz šim no stacionāra izrakstīti 190 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Pēc Covid-19 uzliesmojuma, kas bija reģistrēta pirms divām nedēļām, pagājušajā nedēļā Latvijā bija vērojama mazāka slimības izplatība. Nedēļā no 6.jūlijā Latvijā tika reģistrēti 47 jauni saslimšanas gadījumi, savukārt pagājušajā nedēļā slimība konstatēta 18 cilvēkiem.

Pēdējos mēnešos Latvija atvieglojusi Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, taču slimības uzliesmojumu dēļ valdība pirmo reizi bija lēmusi par nelielu ierobežojumu atjaunošanu sabiedriskajā ēdināšanā jeb "skrūvju maigu pievilkšanu".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.