Menu
 

Pašizolācija būs jāievēro arī pēc atgriešanās no Vācijas un Lihtenšteinas

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - SPKC Ilustrācija - SPKC

Divu nedēļu pašizolācija Latvijā turpmāk būs jāievēro arī pēc iebraukšanas valstī no Vācijas un Lihtenšteinas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izplatītā informācija.

Izmaiņas SPKC valstu saslimstības rādītāju sarakstā stāsies spēkā no rītdienas, 22.augusta.

Turpinoties Covid-19 saslimstības pieagumam Eiropā, turpmāk 14 dienu pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 23 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī caur Monako un Andoru jeb kopumā 25 valstīm.

Minēto 23 ES vai EEZ valstu vidū ir Luksemburga, Lihtenšteina, Vācija, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Kipra, kā arī Dānija, Lielbritānija, Īrija un Grieķija.

Kopumā Latvijā tiek konstatēti 2,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir viszemākais Covid-19 saslimstības rādītājs Eiropā no visām valstīm, kur ir reģistrēti Covid-19 pacienti. Vienīgā Eiropas valsts, kurā pagaidām nav reģistrēti Covid-19 pacienti, joprojām ir Vatikāns.

Tikmēr Baltijas kaimiņvalstīs saslimstība ar Covid-19 turpina pieaugt - visstraujāk tas notiek Lietuvā, kur patlaban tiek konstatēti 12,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Igaunijā savukārt šis rādītājs sasniedzis 7,8 gadījumus.

Visaugstākais saslimstības rādītājs ir Spānijā, kur tiek reģistrēti 145 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, tai seko Malta, Andora, Luksemburga, Rumānija, Monako, Beļģija, Francija, Horvātija, Nīderlande, Zviedrija un Šveice.

Pašizolācija joprojām būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Austrāliju, kas ir vieno valstīm, kurai ES no 1.jūlija atvēra bloka ārējās robežas. Šo valstu vidū pašizolācijas prasība vairs netiek attiecināta uz Kanādu, Gruziju, Japānu, Jaunzēlandi, Ruandu, Dienvidkoreju, Taizemi, Tunisiju un Urugvaju.

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 16. Rēķinot gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, ir iespējams objektīvi salīdzināt dažādu valstu rādītājus, neskatoties uz atšķirībām iedzīvotāju kopskaitā, norāda speciālisti.

Ja pašizolācija tiek ievērota, atgriežoties no valsts, kur kumulatīvais rādītājs 14 dienu laikā uz 100 000 iedzīvotāju iepriekš pārsniedzis, bet vairs nepārsniedz 16, tad pašizolāciju drīkst pārtraukt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.