Menu
 

Kariņš: Pagaidām neizskatām iespēju Latvijā atkārtoti ieviest ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto: Valsts kanceleja Foto: Valsts kanceleja

Pagaidām netiek izskatīta iespēja Latvijā atkārtoti ieviest ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 straujo izplatīšanos, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka pašreizējā situācijā ir divi virzieni, kā rīkoties: vēlreiz ierobežot ekonomisko aktivitāti un cilvēku kustību vai arī iespēju robežās turpināt strādāt, ievērojot pastiprinātus drošības pasākumus, tai skaitā distancējoties, mazgājot rokas, lietojot sejas aizsegus un dezinfekcijas līdzekļus. "Ja mēs visi šo ievērojam, vīrusam būs daudz grūtāk izdzīvot un tas vairs tik plaši neizplatīsies," sacīja Kariņš.

Jautāts, vai Covid-19 izplatības dēļ valdība neplāno atkārtoti ieviest ārkārtējo situāciju, premjers atbildēja, ka patlaban šāda iespēja netiek vērtēta. "Es jebkurā gadījumā nevēlētos, ka mēs atkal ejam ārkārtējā situācijā. Mums gribot negribot ir jāiemācās kaut kādā veidā dzīvot pēc iespējas normāli šajos vīrusa apstākļos," sacīja premjers, uzsverot, ka ir svarīgi saglabāt līdzsvaru starp sabiedrības garīgo veselību un ekonomisko aktivitāti. "Otru reizi iet tajā [ārkārtējās situācijas] virzienā – tas būtu galējais variants," rezumēja Kariņš.

Viņš arī uzsvēra, ka patlaban Latvijas veselības aprūpes sistēma Covid-19 radītajiem izaicinājumiem ir daudz labāk sagatavota, nekā tā bija pavasarī. Premjers arī aicināja iedzīvotājus potēties pret gripu.

Kā ziņots, vairākus mēnešus Latvijā Covid-19 izplatība un situācija kopumā bija mierīga, bet patlaban salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm Latvijā tiek novērots vislielākais saslimstības pieaugums, pirmdien preses konferencē paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Divās nedēļās Latvijā saslimstība ar Covid-19 pieaugusi par 172%, kamēr citviet Eiropā pieaugums ir aptuveni 14%, skaidroja SPKC eksperts. Pēc viņa paustā, joprojām divi svarīgākie pasākumi ir distancēšanās un dezinfekcija.

LETA jau vēstīja, ka no 7.oktobra mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā būs obligāta, pirmdien lēma valdība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.