Menu
 

Infektologs: Covid-19 ierobežojumu ietekmi var sākt izvērtēt tikai ātrākais pēc 10 dienām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Covid-19 ieviesto ierobežojumu ietekmi var sākt izvērtēt tikai ātrākais pēc desmit dienām jeb diviem vidējiem Covid-19 inkubācijas periodiem, sociālajā platformā "Twitter" pauda Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

Viņš piebilda, ka tāpēc ir rūpīgi jāanalizē, kā ir gājis Kuldīgā un Daugavpilī, kur pasākumi tika ieviesti ātrāk. Ieviesto ierobežojumu efektu var noteikt, ja inficēšanās tendence ir lejupejoša vai vismaz stabila.

Sniedzot plašāku skaidrojumu, Dumpis aģentūrai LETA norādīja, ka daudzi jau bija inficējušies ierobežojumu paziņošanas brīdī. "Ja viņi saslims pēc apmēram piecām dienām, tad vismaz dienu pirms simptomu parādīšanās var paspēt aplipināt vismaz savus ģimenes locekļus, kuri savukārt atkal var saslimt pēc piecām dienām," skaidroja infektologs, piebilstot, ka tikai tad atklātos uzliesmojums.

Tādā veidā ierobežošanas pasākumi šo inficēšanās ķēdi nespēj ietekmēt, rezumēja Dumpis.

Jau ziņots, ka pēdējo nedēļu laikā ieviesta virkne jaunu ierobežojumu sakarā ar saslimstības ar Covid-19 pieaugumu gan atsevišķās pašvaldībās, gan valstī kopumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.