Menu
 

SPKC: Nedēļas laikā saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā ir 14%, bet Eiropā kopumā 42%

  • Autors:  LETA
Grafika - covid19.who.int Grafika - covid19.who.int

Nedēļas laikā saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā ir 14%, savukārt Eiropā kopumā vidēji 42%, liecina Eiropas slimību kontroles un profilakses centra dati, par kuriem preses konferencē informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Latvijas dati izskatās labāk, nekā bija iepriekš, norādīja Perevoščikovs.

Lietuvā saslimstības gadījumu skaits pieaudzis par 54%. Savukārt Igaunijā saslimstība procentuāli samazinās, kas ir vērtējams kā pozitīvs piemērs, ka slimību arī pašlaik var apturēt, norādīja SPKC amatpersona.

Jau ziņots, ka pirmdien atklāti 115 jauni inficēšanās ar Covi-19 gadījumi, kamēr trīs personas ar apstiprinātu Covid-19 saslimšanu mirušas, liecina SPKC apkopotie dati.

Trīs ir līdz šim lielākais vienā diennaktī Latvijā mirušo Covid-19 pacientu skaits. Mirušās personas bija vecuma grupā no 65 līdz 85 gadiem.

Aizvadītajā diennaktī veikts 4171 Covid-19 izmeklējums, kamēr līdz šim Latvijā veikti kopumā 397 357 Covid-19 testi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis 2,8%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.