Menu
 

Ekonomikas ministrija aicina ēdiena līdzņemšanu organizēt tā, lai cilvēki sabiedriskās ēdināšanas vietās nedrūzmētos

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ārkārtējās situācijas laikā ēdiena līdzņemšana ir jāorganizē tā, lai cilvēki sabiedriskās ēdināšanas vietās nedrūzmētos, atzina Ekonomikas ministrijā (EM).

Saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu, no pirmdienas līdz 6.decembrim sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Aicināta skaidrot, vai tas nozīmē, ka klients drīkst uzturēties sabiedriskās ēdināšanas iestādē, kamēr gaida līdz ēdiens tiks pagatavots, EM norādīja, ka šī pasākuma mērķis ir mazināt pulcēšanās risku, līdz ar to turpmāk tie sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, kuri nodrošina ēdienu līdzņemšanai, ēdienu var piegādāt vai organizēt tā saņemšanu uz vietas.

Ministrijā uzsvēra, ka pārdevējam ēdiena izsniegšana līdzņemšanai ir jāorganizē tā, lai cilvēki netiktos un nedrūzmētos.

LETA jau vēstīja, ka daļa restorānu pārtrauks darbību ārkārtējās situācijas laikā, aģentūrai LETA atzina aptaujāto restorānu pārstāvji.

Vienlaikus restorānu pārstāvji atzīmēja, ka valdības lēmums izsludināt ārkārtējo situāciju bez jau iepriekš skaidri zināmiem atbalsta mehānismiem, nav bijis pareizs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.