Menu
 

Ārkārtējās situācijas laikā Valsts policija uzsākusi 1168 administratīvā pārkāpuma procesus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Mēneša laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas Valsts policija, uzraugot, vai tiek ievēroti noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, ir uzsākusi 1168 administratīvā pārkāpuma procesus.

Kā liecina Valsts policijas informācija, visvairāk procesi uzsākti tieši par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā “covidpass.lv” – kopumā 469. Vēl 78 procesi uzsākti par pašizolācijas neievērošanu, 387 procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu, bet 27 procesi par distancēšanās prasību neievērošanu. 126 administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti par vairāk nekā desmit personu piedalīšanos privātā pasākumā, astoņi procesi par vairāk nekā 50 personu piedalīšanos sapulcēs, piketos un gājienos un 73 procesi par citiem gadījumiem, piemēram, ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu uz vietas.

Minētajā laika posmā, ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus, Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju ir veikusi 29 073 preventīvās pārbaudes un reaģējusi uz 704 izsaukumiem, 1670 reizes policijas darbinieki ir devuši preventīvus norādījumus. Tāpat ārkārtējās situācijas laikā, pārbaudot personas, kuras pēdējo 10 dienu laikā ir ieceļojušas no ārzemēm un ievēro pašiziolāciju, policijas darbinieki ir veikuši 36 883 telefona zvanus.

Likumsargi atgādina, ka policijas mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus. Tāpēc lielākajā daļā gadījumu, konstatējot iespējamus pārkāpumus, policisti ir devuši preventīvas norādes vai mutiski brīdinājuši.

No 7. decembra tiek pastiprināta  ieceļotāju uzraudzība, proti, sadarbībā ar Valsts robežsardzi tiks pastiprinātāk kontrolēts, vai Latvijā ieceļojošas personas ir aizpildījušas elektronisko apliecinājumu vietnē "covidpass.lv".

Informācijas sistēmā šobrīd ir reģistrējušās vairāk nekā 20 200 personas, kurām, atgriežoties no valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.