Menu
 

Premjera pārstāve: Valdība par pārvietošanās ierobežojumiem varētu lemt, vērtējot vairākus Covid-19 izplatības kritērijus

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Valdība par pārvietošanās ierobežojumiem iedzīvotājiem varētu lemt, vērtējot vairākus Covid-19 izplatības kritērijus, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pastāstīja premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Kariņš ir pieļāvis, - ja desmit dienu laikā nemainīsies Covid-19 epidemioloģiskā situācija, būs jāievieš plaši pārvietošanās ierobežojumi.

Komentējot iespējamos pārvietošanās ierobežojumus un kritērijus to ieviešanai, Siliņa norādīja, ka par šo jautājumu vakar diskutēja valdība kopā epidemiologiem. Lemjot par jaunu ierobežojumu ieviešanu, tikšot vērtēta kopsakarība jeb ķēde starp saslimušo skaitu, slimnīcā ievietoto skaitu, pacientu stāvokli, slimnīcu spējām aprūpēt slimniekus un citiem kritērijiem, skaidroja Siliņa.

"Tika lemts, ka tādu konkrētu ciparu, no kura jāiestājas ierobežojumiem, vienkārši iedot nevar, jo tas ir vesels kritēriju kopums. Tas nav tik vienkārši, ka, piemēram, būs 1200 saslimušie slimnīcās un tad iestājas stunda X. Katrā ziņā jāvērtē dinamika, proti, ja saslimstība pēkšņi strauji aug, tad tā ir viena no lietām, uz ko jāreaģē," uzsvēra Siliņa.

Kariņš vakar žurnālistiem skaidroja, ka Latvijā ilgstoši vērojams Covid-19 pandēmijas uzliesmojums, kas turpina pieņemties spēkā. Lai to mazinātu, valdība vakar lēma par papildus ierobežojošiem pasākumiem "klusuma periodā".

"Ja desmit dienu laikā nespēsim uzlabot situāciju, tad būsim spiesti iet uz pilna spektra pārvietošanās ierobežojumiem, bet ne es, ne valdība, ne sabiedrība to nevēlas. Kopīgiem spēkiem ievērosim klusuma perioda noteikumus. Aicinu visus trīs nedēļas saņemties. Izturēsim, ievērosim noteikumus un mainīsim Covid-19 izplatību kopīgiem spēkiem," uzsvēra Ministru prezidents.

Premjers skaidroja, ka valdības noteiktie ierobežojumu būtība ir samazināt cilvēku kontaktēšanos. 

Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien lēma par stingrāku ierobežojumu ieviešanu. Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas - līdz 11.janvārim un tie neskars iedzīvotāju pārvietošanās brīvību. Ierobežojumi attieksies uz pulcēšanos un tirdzniecību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.