Menu
 

Veselības inspekcija sākusi viesnīcu atbilstības izvērtēšanu Covid-19 inficēto pašizolācijas nodrošināšanai

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Veselības inspekcija (VI) sākusi tūrisma mītņu izvērtēšanu par to atbilstību noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām, lai tās varētu nodrošināt pašizolācijas pakalpojumus ar Covid-19 inficētajiem vai kontaktpersonām.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja VI sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Kalniņa, tūrisma mītnei, pirms pieteikšanās izmitināšanas pakalpojuma sniegšanai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA), jāpiesakās VI, lai iegūtu apliecinājumu par atbilstību noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām.

Kalniņa norādīja, ka jau šobrīd vairāk nekā 20 tūristu mītnes Rīgā un reģionos ir paudušas gatavību nodrošināt izmitināšanu personām, aicinot inspekciju veikt novērtējumu.

Inspekcija šodien veic septiņu tūrisma mītņu apsekošanu apliecinājuma izsniegšanai. Apsekošana tiek organizēta rindas kārtībā, vadoties pēc pieteikuma saņemšanas brīža Inspekcijā.

Pirms pieteikuma iesniegšanas apliecinājuma saņemšanai, inspekcijā aicina tūristu mītņu vadību veikt pašnovērtējumu, lai pārbaudītu savu gatavību un svarīgāko nepieciešamo prasību nodrošināšanu ar Covid-19 vīrusa potenciāli inficēto viesu epidemioloģiski drošai uzņemšanai.

Kalniņa piebilda, ka pašnovērtējuma anketas aizpildīšana ir brīvprātīga. Anketa ir palīglīdzeklis, lai pārbaudītu savu gatavību ne tikai kontaktpersonu un inficēto viesu, ar vieglām slimības pazīmēm izmitināšanai, bet arī apkalpojošā personāla individuālajai un kolektīvajai aizsardzībai no iespējamās inficēšanās.

Anketa pieejama VI tīmekļvietnē "www.vi.gov.lv/lv/anketa-turistu-mitnem-covid-19-inficeto-un-kontaktpersonu-izmitinasanai".

Pēc pašnovērtējuma veikšanas VI aicina nosūtīt pieteikumu uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.". Pieteikumā jānorāda viesnīcas nosaukums, atrašanās vieta, kontaktinformācija saziņai, kā arī pēc izvēles jāpievieno veiktais pašnovērtējums.

Pēc inspekcijas atzinuma saņemšanas potenciālajiem pakalpojumu sniedzējiem jāpiesakās LIAA, aizpildot pieteikuma veidlapu "https://www.liaa.gov.lv/lv/covid19/turistu-mitnu-pieteikums-izmitinasanas-pakalpojumu-sniegsanai", kurai pievienots Inspekcijas izsniegtais apliecinājums.

Pēc saņemtā iesnieguma izvērtēšanas un vienošanās noslēgšanas tūristu mītne tiks reģistrēta LIAA veidotajā viesnīcu sarakstā, ar kuru varēs iepazīties aģentūras mājaslapā.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu no nākamā gada finansiāli atbalstīt Covid-19 inficēto un kontaktpersonu izvietošanu viesnīcās.

Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021.gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 eiro apmērā.

Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem, kā arī Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi, valsts segs 80% no kopējās izmitināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 35 eiro, savukārt personai būs jāsedz līdzmaksājums 20% apmērā.

Personām, kuras atgriezušās Latvijā no ārvalstīm valsts noteiktajā repatriācijas kārtībā, valsts segs 100% no kopējās izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 45 eiro diennaktī.

Kompensējamā izmitināšanas perioda garums ir 14 dienas. Atsevišķos gadījumos uzturēšanās periodu būs iespējams pagarināt vienu reizi par to pašu periodu.

EM sākotnējās aplēses liecina, ka viesnīcās varētu izvietot 1150 personas.

EM informēja, ka interesi sadarboties un izmitināt Covid-19 inficētas personas vai to kontaktpersonas ir izrādījušas vairākas Rīgas tūristu mītnes, kopumā piedāvājot 1889 numurus. Valsts atbalsta mehānisma ietvaros gatavību sniegt minētos pakalpojumus paudušas tādas tūrisma mītnes kā "Islande Hotel", "Mogotel" viesnīcu grupa, "Mercure Riga Centre Hotel", "Radisson Blu" viesnīcas, "AC Hotel by Marriott Riga", "Bellevue Park Hotel Riga", "Bearsleys Apartamenti" un "Riga LuxApartments".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.