Menu
 

Sestdien Latvijā sāks ģimenes ārstu vakcinēšanu pret Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Lai kāpinātu vakcinācijas tempus valstī, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) sestdien, 9.janvārī, sāks ģimenes ārstu vakcināciju pret Covid-19, aģentūra LETA uzzināja ārstniecības iestādēs.

Kā aģentūrai pavēstīja Austrumu slimnīcas pārstāve Ilga Namniece, rīt slimnīcā sāksies ģimenes ārstu vakcinācija. Šim nolūkam arī atvērta telefona līnija, pa kuru ģimenes ārsti var pieteikties vakcinācijai.

Kā pastāstīja Stradiņa slimnīcas pārstāve Janita Veinberga, ārstniecības iestāde jau ir izplatījusi aicinājumu ģimenes ārstu prakšu ārstniecības personālam un darbiniekiem, aicinot pieteikties vakcinācijai pret Covid-19.

Arī Stradiņa slimnīcā ir atvērta atsevišķa telefona līnija, lai dotu iespēju kolēģiem no ģimenes ārstu praksēm saņemt vakcīnu kādā no slimnīcā atvērtajiem vakcinācijas kabinetiem. Vakcinācijas kabineti darbosies arī brīvdienās, tādējādi sniedzot iespēju vakcinēties maksimāli lielam skaitam kolēģu no citām ārstniecības iestādēm.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, uzaicinājums uz vakcināciju ģimenes ārstiem izsūtīts arī "e-veselības" sistēmā, un katrs ģimenes ārsts uz vakcinēšanu tiek pierakstīts noteiktā laikā.

Jau vēstīts, ka 26.decembra rītā Latvija saņēma ražotāja "BioNTech-Pfizer" vakcīnas "Comirnaty" pirmo daļu 9750 devu apmērā, bet 4.janvārī Valsts asinsdonoru centrā tika nogādāta otrā krava ar 13 650 "Pfizer" un "BioNTech" ražotajām vakcīnu "Comirnaty" devām. Ar šīm devām pietiek 11 700 mediķu vakcinācijai, jo imunitātes izveidošanai vienam cilvēkam nepieciešamas divas devas.

Jau nākamnedēļ ražotāji plāno "Moderna" vakcīnu piegādes, bet uzsvars Latvijas vakcinēšanas plānā likts uz lētākajām un vienkāršāk uzglabājamajām "AstraZeneca" vakcīnām, kuras gan vēl nav reģistrētas lietošanai Eiropas Savienībā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.