Menu
 

Valsts prezidents uzskata, ka pret Covid-19 prioritāri ir jāvakcinē mediķi un valsts vadība

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits uzskata, ka pret Covid-19 prioritāri ir jāvakcinē mediķi, sociālie darbinieki un valsts vadība, lai tā būtu gatava atgriezt valsti starptautiskajā apritē, taču vienlaikus viņš atzīst, ka izšķiršanās par prioritāri vakcinējamajām grupām ir Ministru kabineta kompetencē.

Trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) Levits žurnālistiem atzina, ka pats plāno vakcinēties pret Covid-19, tiklīdz viņam būs tāda iespēja. Šajā situācijā tas ir pareizs lēmums, apgalvoja valsts pirmā persona.

Viņaprāt, prioritāri ir jāvakcinē mediķi, kas patlaban arī notiek, sociālie darbinieki un arī valsts vadība, lai tā varētu piedalīties starptautiskajā apritē, kas drīz vien sāksies, un Latvijai šajos procesos ir jāpiedalās.

"Protams, tas ir jautājums, kas ir jāizlemj Ministru kabinetam. Valdībai būs jāpieņem izlēmīgs lēmums valsts interesēs," pauda Valsts prezidents.

Jautāts, vai viņa kundze Andra Levite ir starp tām ārstniecības personām, kuras jau ir saņēmušas vakcīnu pret Covid-19, Levits atbildēja noraidoši, tomēr viņš prognozēja, ka sieva, būdama ārste, drīz saņems uzaicinājumu vakcinēties un to noteikti pieņems.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.