Menu
 

LPTA: Pārtikas veikalos saslimstības līmenis ar Covid-19 ir ļoti zems

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Esošās epidemioloģiskās normas pārtikas veikalos darbojas efektīvi, ko apliecina salīdzinoši ļoti zemie veikalu darbinieku saslimstības rādītāji, uzskata Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija. Ar Covid-19 janvārī saslimuši mazāk kā 0,4% pārtikas veikalu darbinieku, kas ir būtiski mazāk nekā valstī kopumā. Par to liecina nozares aptauja, kurā piedalījās tirdzniecības tīkli ar kopējo tirgus daļu 70%.

Pārtikas veikalus iedzīvotāji patlaban apmeklē par trešdaļu retāk nekā pirms pandēmijas, un, iepērkoties veikalos, tie cenšas pavadīt pēc iespējas mazāk laika – vidēji 15-30 minūtes. Būtiski ir mainījusies pircēju attieksme un uzvedība, kas veicina noteikto prasību ievērošanu, masku valkāšanu un distancēšanos.

“Tas apliecina, ka mazumtirgotāji ir bijuši uzticams partneris valdībai epidemioloģiskās situācijas normalizēšanā, un esam spējīgi arī turpmāk nodrošināt pircējiem drošu iepirkšanās vidi,“ paudis Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis. Viņš norāda, ka valdības konceptuālais lēmums paplašināt preču pieejamību klātienē un atcelt aizliegto preču sarakstus ir solis pareizajā virzienā. Aizliegto nepārtikas preču sortiments pārtikas veikalos ir neliels, taču tās ir ikdienā ļoti nepieciešamas preces, tāpēc valdības lēmums būtiski atvieglos pircēju ikdienu.

LPTA atbalsta Ekonomikas ministrijas piedāvāto principu par drošas tirdzniecības modeli, kas ļautu strādāt visiem tirgotājiem, “tomēr velns ir detaļās, un visu izšķirs konkrētie normatīvie akti, kas tiks apstiprināti valdības sēdē 4. februārī”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.