Menu
 

Pirmajā dienā līdz šim vēlmi vakcinēties izteicis vairāk nekā 21 000 iedzīvotāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Piektdien, 5.februārī, no plkst.10.00, kad tika sākta agrīnās pieteikšanās vakcīnai pret Covid-19 vietnē manavakcina.lv, līdz plkst. 19.00 vakcīnai pieteicies jau vairāk nekā 21 000 iedzīvotāju, informēja Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojā.

Birojā atgādina, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs var izmantot jau pirmo no četriem plānotajiem pieteikšanās veidiem un paust savu vēlmi vakcinēties. Pieteikumus aizpildījuši gan gados jaunāki, gan vecāki Latvijas iedzīvotāji.

Tomēr iedzīvotāji aicināti nesteigties reģistrēt savus pieteikumus pirmajās vietnes darbības dienās, bet izmantot turpmākās dienas, lai nesteidzoties aizpildītu savu pieteikumu. Pavisam drīz darbu uzsāks arī tālruņa līnija pieteikumu pieņemšanai.

Vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga un kā pirmie vakcīnas saņems iedzīvotāji, kas atrodas prioritārajās grupās, jo viņu dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzina, ka dienas pirmajā pusē vietnē bija "zināmas grūtības" ar autentifikācijas bloku "Latvija.lv", taču aicināja paciesties, jo neesot pamata uztraukties, ka kaut kas tiek nokavēts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.