Menu
 

Latvija saņēmusi trešo vakcīnas "Moderna" un otro "AstraZeneca" ražotās vakcīnas piegādes daļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Piektdien Latvija saņēmusi ražotāja “Moderna Biotech Spain, S.L.” vakcīnas “Moderna” trešo daļu – 3600 devas. Tāpat Latvija saņēmusi arī ražotāja “AstraZeneca” vakcīnas “Covid-19 Vaccine AstraZeneca” otro daļu – 9600 devas. Nacionālajā veselības dienestā skaidroja, ka visas saņemtās vakcīnas tiks izmantotas, lai turpinātu ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcināciju, kā arī to mediķu vakcinācijai, kas izlēmuši vakcinēties.

Ministru kabineta apstiprinātajā prioritāro grupu sarakstā mediķi tiek vakcinēti ar pašu augstāko prioritāti, kam seko ilgstošs sociālās aprūpes centru darbinieki un klienti, ņemot vērā, ka abu šo grupu iedzīvotāji ir pakļauti visaugstākajam inficēšanās riskam un kas ir saistītas ar pastāvīgu uzturēšanos iestādēs ar visaugstāko Covid-19 izplatības risku.

Kopējais iedzīvotāju skaits, kas ikdienā strādā vai uzturas sociālās aprūpes centros ir nepilni 20 000. Līdz ar to arī nākošās vakcīnu devu piegādes tiks izmantotas, lai vakcinētu šo centru darbiniekus un klientus, jo katram iedzīvotājam nepieciešamas divas šo vakcīnu devas.

NVD norāda – jārēķinās ar to, ka plānotās Covid-19 vakcīnu devu piegādes ir mainīgas un atkarīgas no ražotāja spējas nodrošināt vakcīnu pieejamību.

Par vakcīnas "Moderna" un vakcīnas “Covid-19 Vaccine AstraZeneca”  uzglabāšanu un loģistiku Latvijā atbildīgs uzņēmums SIA "Vakcīna". Uzņēmums veic vakcīnu izvadāšanu uz konkrētiem vakcinācijas kabinetiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.