Menu
 

Svētdien autobusa maršrutā Rīga–Tūja–Ainaži braucis Covid-19 slimnieks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 28.februārī braucis ar autobusu maršrutā Rīga–Tūja–Ainaži (AS "CATA" reisa Nr. 7514) plkst. 8.30 no Rīgas līdz Salacgrīvai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā maršrutā, SPKC pārstāvji iesaka novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC pārstāvji atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma. Plašāka informācija pieejama vietnē www.spkc.gov.lv

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.