Menu
 

Pirmajā masu vakcinācijas centru darbības dienā sapotēti 2680 cilvēki

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Pirmajā masu vakcinācijas centru darbības dienā sapotēti 2680 cilvēki, aģentūrai LETA pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Viņa uzsvēra, ka liela mēroga vakcinācijas centri sestdien tika atvērti izmēģinājuma režīmā, lai pārliecinātos par liela mēroga vakcinācijas procesu un identificētu lietas, kas jāuzlabo.

"Visas dienas laikā notika nemitīga saziņa ar vakcinācijas veicējiem no visiem liela mēroga centriem, plkst. 19 notika šodien pēdējais sazvans, saņemot kopumā ļoti pozitīvu vērtējumu par kopējo šodienas darbu," pastāstīja Strazda.

Kopumā šodien vakcinēti 2680 cilvēki visās 12 vakcinācijas vietās, kas, kā uzsvēra Strazda, apliecina, ka ar liela mēroga centriem iespējams nodrošināt vakcinācijas apjomu, kas dienas laikā var panākt līdzvērtīgu apjomu visiem esošajiem aptuveni 660 vakcinācijas veicējiem, tādējādi apstiprinot gatavību vakcinēt vēl vairāk.

Strazda uzsvēra, ka visi vakcinācijas centri atzīst, ka šis izmēģinājums bija ļoti nepieciešams un vērtīgs, tā bija pirmā šāda veida vakcinācijas pieredze.

Šodien no rīta tika vērtas vaļā vēl divas iedzīvotāju grupas - personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju. Jau šodien to iedzīvotāju datus, kas bija pieteikušies vietnē "manavakcina.lv" vai tālruni 8989, atbildīgās personas novirzīja vakcinācijas iestādēm, kas jau šodien sāka iedzīvotājus apzināt un aicināt vakcinēties. Patlaban turpinās iedzīvotāju apziņošana šodien atvērtajās prioritārajās grupās.

Vakcinācijas projekta birojā secināts, ka, ņemot vērā pirmās dienas pieredzi, vakcinācijas process ir raits, saprotams gan vakcinētājiem, gan iedzīvotājiem. Tāpat redzams, ka cilvēki šajās brīvdienās mēdz prioritizēt brīvdienas un ne visi gatavi nākt vakcinēties brīvdienās, lai gan tāda iespēja tiek nodrošināta.

Rīt vakcinācija turpinās, iedzīvotāju uzrunāšana arī.

Kā ziņots, šodien bija plānots veikt vakcināciju 2800 cilvēkiem, turklāt šāds apjoms sasniedzams pie nosacījuma, ja visi, kuri ir pieteikušies un saņēmuši laiku, atnāks. Atsevišķos vakcinācijas centros aģentūrai LETA atzina, ka daži cilvēki uz potēšanu tomēr neieradās.

Lielie centri saņēmuši vakcīnu apjomu 10 000 devu apmērā šīm Lieldienu brīvdienām.

Šodien tika lemts paplašināt vakcinējamo grupas. Šodien atvērta iespēju vakcinēties arī smagi slimu bērnu vecākiem un smagi slimu personu aprūpētājiem. Tāpat vakarā pieņemts lēmums no svētdienas atļauts vakcinēt arī nākamo prioritāro grupu - seniorus no 60 gadu vecuma. 

Šodien darbu sāka trīs vakcinēšanas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē, centrā "Atta" un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Šajā laikā darbu sāka arī centri Valmieras Kultūras centrā, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, Daugavpils Latviešu kultūras centrā un Daugavpils Kultūras pilī, Jēkabpils Sporta centrā, Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādāja līdz plkst.18.

Rīgā, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā izvietotie centri strādās arī svētdien, kā arī pirmdien. Savukārt Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī esošie centri darbosies tikai sestdien.

Savukārt Cēsīs, bijušajā veikalā "Super Netto", vakcinācijas process sāksies svētdien un turpināsies arī pirmdien. Arī šis centrs darbosies no plkst.10 līdz 18.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.