Menu
 

Nedēļas nogalē septiņu pilsētu lielajos vakcinācijas centros ar "AstraZeneca" varēs vakcinēties ikviens iedzīvotājs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Šajā nedēļas nogalē septiņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs – būs iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš to vēlas. Vakcinācija tiks veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām, un iedzīvotāji vakcīnu varēs saņemt, ierodoties minēto pilsētu liela mēroga vakcinācijas centros, pavēstīja Veselības ministrijas vakcinācijas projekta birojs.

Iedzīvotāji, kuri atbilst kādai no jau atvērtajām prioritārajām grupām, tiks aicināti tiem paredzētā īpašā rindā, nekādi papildu apliecinājumi par atbilstību prioritārajai grupai netiks prasīti. Īpaša rinda konkrētajā vietā ļaus operatīvāk saņemt vakcīnu salīdzinājumā ar citiem vakcinēties gribētājiem. Pārējie vakcinēties gribētāji tiks virzīti pa otru rindu. Vakcinācijai katrā no pilsētām būs iepriekš noteikts vakcīnu apjoms. Brīdī, kad vakcīnu apjoms ir izlietots, vakcinācijas centrs konkrētajā dienā beidz savu darbību.

Vakcinācija notiks bez iepriekšēja pieraksta un tiks vakcinēts jebkurš iedzīvotājs, kurš atbilstoši centru darbības dienai un laikam būs ieradies centrā līdz brīdim, kad vakcīnas ir pieejamas. Iedzīvotājiem jāņem līdzi tikai pase vai ID karte.

Vakcinācija minētajās pilsētās notiks no 9.00 līdz 17.00. Piektdien vakcinācija notiks “ATTA centrā” Rīgā, Jūrmalas sporta skolā un Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā; sestdien – “ATTA centrā” un Ķīpsalas hallē Rīgā, Jūrmalas sporta skolā, bijušajā “Super Neto” veikalā Cēsīs, Liepājas Olimpiskajā centrā, Daugavpils sporta kompleksā, Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, Daugavpils sporta kompleksā un Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē; svētdien – bijušajā “Super Neto” veikalā Cēsīs un Daugavpils sporta kompleksā.

Katrā centrā plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji īpaši tiek lūgti ievērot arī epidemioloģiskās drošības prasības: 2 metru distanci un lietot deguna un mutes aizsegus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.