Menu
 

No 27.aprīļa Siguldas novada skolās mācības turpināsies attālināti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības vadība un izglītības iestāžu direktori, konsultējoties ar SPKC vadību un atbildīgi izvērtējot esošo kumulatīvo rādītāju, kā arī pēdējo dienu straujo saslimstības pieaugumu, nolēmuši ar otrdienu, 27. aprīli, mācības skolās turpināt attālināti visu izglītības procesā iesaistīto drošībai.

Novada pašvaldība aicina izvērtēt nepieciešamību uz bērnudārziem vest tos bērnus, kurus vismaz tuvākās nedēļas drošībai varētu atstāt mājās. Bērnudārzos darbosies dežūrgrupas tiem bērniem, kuru vecāki nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu mājās.

Detalizētāku informāciju par katras skolas mācību procesa organizēšanu vecāki saņems skolvadības sistēmā e-klase.lv pirmdien.

Kā zināms, Ministru kabinets ir noteicis, ka SPKC trešdienās apkopo datus un publicē to pašvaldību sarakstu, kas atbilst “epidemioloģiski drošas skolas” kritērijiem un kuru 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir 250 mācību turpināšanai klātienē. Siguldas novadā aprīļa vidū šis rādītājs bija 128, pagājušajā otrdienā bija pakāpies līdz 245, kas ļāva šonedēļ turpināt mācības klātienē, tomēr nedēļas nogalē šis rādītājs bija sasniedzis jau atzīmi 472.

Visu drošībai nolemts pieņemt strauju, bet atbildīgu lēmumu un vēl pirmdien, 26. aprīlī, dot iespēju skolēniem piedalīties stundās un paņemt grāmatas un citas lietas uz māju, kā arī vecākiem pārorganizēt ģimenes plānus, lai no otrdienas, 27. aprīļa, turpinātu attālinātās mācības.

Reģistrēto Covid-19 gadījumu biežums uz 100 000 iedzīvotāju pēdējās 14 dienās tajos Pierīgas novados, kas kādā brīdī atbilda “epidemioloģiski drošu” pašvaldību kritērijiem. Dati – SPKC

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.