Menu
 

Valdība plāno atcelt ceļošanas ierobežojumus pret Covid-19 vakcinētajiem un pārslimojušajiem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Nākamnedēļ, 15.jūnijā, Ministru kabinets lems par ceļošanas ierobežojumu atcelšanu pret Covid-19 vakcinētajiem, testētajiem un pārslimojušajiem, ceturtdien preses konferencē pavēstīja valdības pārstāvji.

Ceturtdien Ministru kabineta sēdē bija plānots skatīt Satiksmes ministrijas (SM) virzītu priekšlikumu par ceļošanas ierobežojumu atcelšanu pret Covid-19 vakcinētajiem un šo slimību pārslimojušajiem. Tomēr šis jautājums netika skatīts, jo, kā atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), valdībā iesniegtais noteikumu projekts nedaudz atšķīries no tā, kāds tika atbalstīts Operatīvajā vadības grupā. Premjers nevēlējās iekļaut valdības sēdes darba kārtībā neizdiskutētu jautājumu.

Savukārt Operatīvās vadības grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis skaidroja, ka laika trūkuma dēļ netika panākta vienošanās par "covidpass" aizpildīšanas kontroli, veicot starptautiskos pārvadājumus. Viņš solīja, ka risinājums tiks rasts līdz nākamās nedēļas valdības sēdei.

Citskovskis stāstīja, ka vienošanās tika panākta par priekšlikumu, ka pret Covid-19 vakcinētie vai testētie, kā arī šo slimību pārslimojušie varētu ceļot bez ierobežojumiem, proti, šīm personām nebūs nepieciešams lidostā veikt Covid-19 testu, pēc atgriešanās no ārzemēm nebūs jāievēro pašizolācija, izņemot, ja persona atgriezīsies no valsts ar augstu Covid-19 saslimstības rādītāju, piemēram, Indijas.

Valsts kancelejas direktors piebilda, ka ar valdības lēmumu pret Covid-19 vakcinētas un šo slimību pārslimojušas personas varēs ceļot bez šķēršļiem, kā tas bija pirms iestājās Covid-19 pandēmija. Tāpat plānots pārskatīt regulējumu attiecībā uz testēšanu nevakcinētām personām.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) paskaidroja, ka ar visām pusēm saskaņotais SM, Veselības ministrijas un Ārlietu ministrijas priekšlikums būtībā paredz atļaut tā dēvētos nebūtiskos ceļojumus. Pavļuts uzsvēra, ka priekšlikums paredz atjaunot tūrismu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.