Menu
 

Aptauja: Iedzīvotāju satraukums par Covid-19 samazinās

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Iedzīvotāju satraukums par Covid-19 izplatību samazinās, liecina pēc "Benu aptiekas" pasūtījuma veiktās aptaujas dati, informēja uzņēmuma pārstāve Agnija Greiziņa.

Iestājoties saulainam laikam un uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, iedzīvotāju satraukums par Covid-19 izplatību samazinās un 10 baļļu skalā savu satraukumu ar deviņi un 10 novērtējuši 14% aptaujāto iedzīvotāju, liecina aptaujas dati.

Kā norāda Greiziņa, tas ir mazāk nekā februārī un 2020.gada martā, kad ļoti augsts satraukuma līmenis bija attiecīgi 20% un 18% iedzīvotāju. 

Tāpat jaunākie dati liecina, ka vidēji augsts satraukuma līmenis saglabājas 27% respondentu, vidējs - 25%, bet zems satraukuma līmenis ir 34% Latvijas iedzīvotāju.

Kā norādīts "Benu aptiekas" "Stresa termometra" pētījumā spēcīgāku uztraukumu saistībā ar Covid-19 izjūt sievietes un gados vecāki cilvēki. Sieviešu vidū ļoti augsts satraukuma līmenis saglabājas 19% aptaujāto, kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 9%. Salīdzinājumā ar februāra datiem satraukuma līmenis ir samazinājies abās grupās, jo gada sākumā veiktajā aptaujā savu satraukumu kā ļoti augstu vērtēja 14% aptaujāto vīriešu un 26% sieviešu.

Augstākais satraukuma līmenis ir cilvēkiem vecumā no 55 līdz 74 gadiem, no kuriem 21% izjūt ļoti augstu satraukumu saistībā ar Covid-19, kamēr pārējās vecuma grupās šie rādītāji ir zemāki.

Lai tiktu galā ar Covid-19 izraisīto nogurumu, satraukumu un negatīvajām emocijām, 50% cilvēku pandēmijas laikā pievērsušies seriāliem un filmām, 48% biežāk uzturas svaigā gaisā, 38% regulāri sazinās ar ģimeni un draugiem, 34% klausās mūziku, 29% lasa grāmatas, 22% iespēju robežās apceļo Latviju, 21% apgūst jaunas prasmes un hobijus, savukārt 19% mēģina biežāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, liecina aptaujas rezultāti.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", apkopojot atbildes no 1747 respondentiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.