Menu
 

Tuvākajos divos mēnešos plāno aktīvi strādāt ar senioriem, lai veicinātu viņu vakcinēšanos pret Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Tuvākajos divos mēnešos plānots aktīvi strādāt ar senioriem, lai veicinātu viņu vakcinēšanos pret Covid-19, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Vaicāta par senioru vecumā virs 60 gadiem, kuri vēl nav saņēmuši potes, vakcinēšanu, Vasiļjeva arī skaidroja, ka vakcinācijas projekta nākamā posma pieeja ir maksimāli pietuvoties cilvēka ikdienas gaitām. Jau ir sākta senioru personiska uzrunāšana - maijā tika veikta individuāla apzvanīšana Jelgavā un šonedēļ tiek apzvanīti Daugavpils seniori.

Plānots, ka tuvāko nedēļu laikā tiks apzināti vairāk nekā 10 000 Daugavpils iedzīvotāju vecumā no 60 gadiem, norādīja NVD Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve.

Viņa skaidroja, ka paredzēta vakcinācijas procesa maksimāla pietuvināšana senioru dzīvesvietām - tiek plānota gan vakcinācija mājās senioriem no 80 gadu vecuma, gan intensīva izbraukuma vakcinācija pēc iespējas tuvāk dzīvesvietām, īpaši attālākajos pagastos.

"Plānojam fokusētu un niansētu komunikācijas aktivitāšu kopumu - sākot no aktīvas sadarbības ar reģionālajiem laikrakstiem, radiostacijām un televīzijām, līdz vietējo kopienu, vietējo līderu iesaistei," pavēstīja Vasiļjeva.

Vakcinācijas procesa organizētāji vērš uzmanību, ka izšķiroša nozīme senioru vakcinācijas tempa pieaugumā ir arī ģimenes ārstiem. Vasiļjeva uzsvēra, ka Vakcinācijas projekta nodaļa ir ļoti pateicīga tiem ģimenes ārstiem, kas visu šo laiku aktīvi veic gan tiešo komunikāciju ar saviem pacientiem, gan arī sniedz vakcinācijas pakalpojumus.

Ņemot vērā, ka darāmā šajā jomā vēl ir daudz, vakcinēšanas procesa organizētāji cer vēl uz sekmīgāku un plašāku sadarbību ar ģimenes ārstiem arī turpmāk.

Kā ziņots, kopš vakcinācijas procesa sākuma Latvijā vismaz vienu poti pret Covid-19 saņēmuši 30% iedzīvotāju, liecina NVD dati.

Aizvadītajā diennaktī vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši kopumā 11 148 cilvēki, no kuriem pirmo vakcīnas devu saņēmuši 3220 cilvēki, bet 6533 - vakcīnas otro devu. Vēl 1395 personas aizvadītajā dienā saņēmušas "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Tā kā vakcinētājiem dati par potēšanas faktu sistēmā jāievada trīs dienu laikā, kopumā vakcinēto iedzīvotāju skaits vēl var pieaugt.

Līdz šim vismaz vienreiz pret Covid-19 Latvijā ir potēti 577 410 cilvēki, savukārt vakcinācijas procesu noslēdza 464 417 cilvēki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.