Logo
Drukāt šo lapu

Iereibis vīrietis gūst smagas traumas, mēģinot tikt lejā pa mājas notekcauruli

Iereibis vīrietis gūst smagas traumas, mēģinot tikt lejā pa mājas notekcauruli arhīvs

Otrdien Rīgas reģionā 60 gadus vecs vīrietis smagi savainojās, mēģinot norāpties no trešā stāva pa mājas notekcauruli, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Vīrietis bija alkohola reibumā un pēc kritiena guva vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus, tostarp galvas, kājas, muguras un krūškurvja traumas.

Tikmēr 64 gadus vecs vīrietis vakar ar elektrisko zāģi nejauši savainoja sev plaukstu. Viņš ar plaukstas traumu tika nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Vakar mediķi slimnīcās nogādāja četrus cilvēkus vecumā no 35 līdz 85 gadiem, kuriem sākas nopietnas dzīvībai un veselībai bīstamas alerģiskas reakcijas pēc kukaiņu dzēlieniem. Lielākā daļa no cietušajiem tika sadzelti, pļaujot zāli vai veicot citas darbības ārpus mājas.

Mediķi atgādina, ka patlaban ir augļu un ogu laiks, tāpēc lapsenes ir ļoti aktīvas. Šos kukaiņus vilina saldas smaržas, tāpēc, lai sevi pasargātu, pirms ēšanas svarīgi pārliecināties, ka ēdienā nav iekļuvis kāds kukainis.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā NMPD mediķi devās uz 958 izsaukumiem, no kuriem 149 bija saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024