Menu
 

Veselības ministrija rosina "zaļo" vidi veidot pieejamāku ģimenēm ar bērniem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Veselības ministrija (VM) ir izstrādājusi risinājumu, kas ļaus vecākiem kopā ar bērniem arī līdz 12 gadu vecumam, kuri vēl nevar vakcinēties, epidemioloģiski droši apmeklēt pasākumus arī drošajā jeb "zaļajā" vidē. Tas dos iespēju pakalpojumu sniedzējiem piedāvāt plašāku pakalpojumu klāstu ģimenēm ar bērniem, informē ministrijā.

Šobrīd "zaļajā" vidē nav noteikti nekādi papildu epidemioloģiskās drošības pasākumi, tāpēc tajā var piedalīties tikai pilnībā vakcinēti vai pārslimojuši cilvēki. Ņemot vērā to, ka daļa bērnu vēl nav vakcinēti un līdz 12 gadu vecumam neveic arī Covid-19 testu, nav iespējams nodrošināt bērnu dalību "zaļajā" vidē tā, lai tas būtu epidemioloģiski droši.

VM rosina, pakalpojumu sniedzējiem organizējot "zaļās" vides pasākumus vai sniedzot tajā pakalpojumos, veidot atdalītu ģimenēm drošu vidi, kurā tiktu nodrošināti pamata drošības pasākumi - ievērotas distances un lietoti mutes un deguna aizsegi (izņēmums - sabiedriskā ēdināšana). Piemēram, teātros ģimenēm ar bērniem būtu jāveido atdalītas sēdvietas ar distanci, sabiedriskās ēdināšanas vietās - ģimeņu galdiņi, kas novietoti ar distanci no pārējiem, skaidro ministrijā.

Lai paplašinātu iespējas bērniem, kas vecāki par 12 gadiem, piedalīties pasākumos un saņemt pakalpojumus gan epidemioloģiski daļēji drošajā "dzeltenajā" vidē, gan ģimenēm drošajā "zaļajā" vidē, VM rosina arī izmaiņas testēšanas nosacījumos. Plānots, ka minētos pakalpojumus varētu saņemt un apmeklēt jaunieši no 12 gadiem, izmantojot arī skolas skrīninga Covid-19 testa negatīvo rezultātu. Pasākuma apmeklēšanai tas būs derīgs 72 stundas pēc veikšanas, norāda VM.

Jau ziņots, ka, lai novērstu strauju Covid-19 saslimstības pieaugumu un vienlaikus saglabātu ekonomisko aktivitāti, VM piedāvā visos gadījumos, kad tas ir iespējams, ekonomiskās un sociālās aktivitātes - pakalpojumu sniegšanu, pasākumu organizēšanu un citas aktivitātes - iekštelpās īstenot daļēji drošajā jeb "dzeltenajā" vidē (klātesot personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19, pārslimojušas Covid-19 vai viņām ir negatīvs Covid-19 tests) vai drošajā jeb "zaļajā" vidē (klātesot vienīgi personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai to pārslimojušas). Bez sertifikātu pārbaudīšanas nedrošajā "sarkanajā" vidē saglabātos tikai pirmās nepieciešamības pakalpojumu sniegšana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.