Menu
 

Cipule: Nevaram raudzīties Covid-19 ierobežojumu atvieglošanas virzienā

  • Autors:  LETA
Foto - NMPD Foto - NMPD

Latvija pašlaik nevar raudzīties Covid-19 ierobežojumu atvieglošanas virzienā, šādu nostāju intervijā Latvijas Radio pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Speciāliste uzsvēra, ka Covid-19 omikrona variantu noteikti nevar vērtēt kā īpaši vieglāku par iepriekšējiem vīrusa variantiem, attiecīgi par ierobežojumu samazināšanu domāt nav pamata, drīzāk tieši pretēji - jābūt ļoti piesardzīgiem.

Pēc Cipules vārdiem, galvenais uzdevums tagad esot - pat ja omikrons būtu jāizslimo visai sabiedrībai, jāraugās, lai saslimstības vilnis nebūtu nekontrolēts un tāds, kas pārslogo medicīnas sistēmu.

Pagājušajā nedēļā Covid-19 jomā Latvijas slimnīcās esot bijušas redzamas Jaungada brīvdienu sekas, kad cilvēki pēc klusāka perioda aktīvāk stājās iekšā ārstniecības iestādēs. Šādos apstākļos atsevišķas slimnīcas bijušas spiestas atkal vērt vaļā jaunas gultas, taču situācija vēl nav kritiska.

NMPD darbinieki novērojuši tendenci, ka omikronam ir visai daudz bezsimptomu gadījumu, kad saslimšanu konstatē cilvēkiem, kas nonākuši slimnīcās ar citām slimībām vai traumām.

Covid-19 smago gadījumu skaits "turas stabils", kas, pēc Cipules vārdiem, arī pierādot, ka nevar teikt, ka šis paveids būtu vieglāks par deltu.

Savukārt omikrona izplatība NMPD darbinieku vidū pagaidām grūtības neradot, lai arī nevarot izslēgt, ka tādas var rasties nākotnē, atzīmēja Cipule.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.