Menu
 

NMPD vadītāja: Tuvākajā laikā ar Covid-19 varētu inficēties līdz pat 10 000 cilvēku dienā

  • Autors:  LETA
Foto - NMPD Foto - NMPD

Tuvākajās dienās ar Covid-19 varētu inficēties līdz pat deviņiem un desmit tūkstošiem cilvēku dienā, pirmdien žurnālistiem atzina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Cipule atgādina, ka iepriekšējā nedēļā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta pieciem līdz sešiem tūkstošiem cilvēku dienā, taču tuvākajās dienās skaits varētu augt līdz pat deviņiem, desmit tūkstošiem inficēto.

Viņa gan vērsa uzmanību, ka absolūti lielākā daļa pacientu slimos mājas apstākļos. Tiem, kuriem nepieciešama padziļināta ārstēšana, vispirms ir jāvēršas pie ģimenes ārsta, taču kritiskās situācijās dzīvības un veselības apdraudējuma gadījumā jāvēršas NMPD. 

Vaicāta par to, vai nepieciešami papildu Covid-19 ierobežojumi, Cipule norādīja, ka patlaban situācija slimnīcās neliecina, ka nepieciešams pieņemt strauji lēmumus par ierobežojumiem. Ja situācija mainīsies, tad var apsvērt kādus papildu pasākumus.

Jau ziņots, ka koalīcijas sadarbības padomes sēdē tiks rosināta diskusija par turpmākajiem soļiem saistībā ar sociālo distancēšanos Covid-19 ierobežošanai, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atzina, ka situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā ir atbilstoša iepriekš izteiktajām prognozēm.

"Tas, kas šobrīd ir būtiskākā atšķirība no gaidāmā, ir, ka situācija slimnīcās nav mainījusies vēl tik būtiski, kā tika gaidīts. Tam, droši vien, ir virkne iemeslu, tostarp tas, ka pastiprināti slimo bērni un jaunieši, tā ir ļoti liela daļa no inficētajiem, līdz ar ko mēs slimnīcās efektu neieraugām," skaidroja politiķis.

Taču esot zināmas bažas, ka, masveida saslimstībai sasniedzot cilvēkus vecumā virs 60 gadiem, situācija slimnīcās varētu pasliktināties straujāk. Pēc Pavļuta paustā, pašlaik pacientu, kuru pamatdiagnoze ir Covid-19, slimnīcās ir mazāk par 500.

Koalīcijā šodien Pavļuts plāno "celt galdā" diskusiju par turpmākajiem soļiem sociālās distancēšanās ziņā, lai nodrošinātu dažādu nozaru darbības nepārtrauktību. "Vai tas būtu vēl vairāk attālinātais darbs visur, kur var. Jāskatās, vai mēs varam ierobežot cilvēku pulcēšanos ārpus mājsaimniecības, kur pulcējas cilvēki no dažādām mājsaimniecībām," sacīja ministrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.