Menu
 

Aptauja: Iedzīvotāji arvien biežāk sliecas domāt, ka sliktākais Covid-19 pandēmijas posms ir aiz muguras

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Aptuveni trīs no četriem jeb 77% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju septembra beigās sliecās domāt, ka sliktākais Covid-19 pandēmijas posms ir aiz muguras, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra datos.

Tas šogad ir augstākais rādītājs - gada sākumā šādi sliecās domāt trešdaļa jeb 34% respondentu, aprīlī - 73%, bet jūlijā - 58%, liecina aptaujas dati.

Salīdzinot datus pēc respondentu dzimuma, redzams, ka nedaudz optimistiskāk noskaņoti ir vīrieši - viņu vidū 79% domā, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 77%. Pretēji noskaņoti ir 11% vīriešu un 8% sieviešu, bet vēl 10% vīriešu un 15% sieviešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Analizējot datus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, atklājas, ka krievvalodīgie nedaudz biežāk sliecas piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras - viņu vidū šādu viedokli pauž 84% respondentu, kamēr latviešu valodā runājošajiem šis rādītājs ir 77%. Pretēju viedokli pauda 7% krievvalodīgo un 10% latviešu, bet vēl 9% krievvalodīgo un 13% latviešu valodas lietotāju konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Pēc izglītības līmeņa kopumā optimistiskākas atbildes sniedza respondenti ar iegūtu augstāko izglītību - viņu vidū 80% sliecās piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, bet iedzīvotājiem ar vidējo izglītību šis rādītājs ir 73%. Tikmēr pretējās domās iedzīvotāju vidū ar iegūtu augstāko izglītību ir 9%, bet respondenti ar vidējo izglītību - 10%. Vēl 11% augstāko izglītību ieguvušo un 17% vidējo izglītību ieguvušo respondentu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Dati iegūti no 1600 respondentu atbildēm, kas ievāktas no 27.septembra līdz 28.septembrim, "Benu aptiekai" sadarbojoties ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.