Menu
 

Piemaksām NMPD Rīgas reģiona mediķiem novirza 50 000 eiro

  • Autors:  LETA
Piemaksām NMPD Rīgas reģiona mediķiem novirza 50 000 eiro Foto: www.nmpd.gov.lv

Veselības ministrija (VM) neapgūtu finansējumu 50 211 eiro apmērā novirzīs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), otrdien lēma valdība.

Kā norāda VM, dienests tam piešķirtos līdzekļus novirzīs piemaksām par personisko ieguldījumu Rīgas Reģionālā centra darbiniekiem, kuru vidējais izsaukumu skaits diennaktī ir desmit un vairāk, proti, cilvēkiem, kuri strādā ļoti augstas intensitātes apstākļos, lai nodrošinātu saņemto izsaukumu apkalpošanu, ņemot vērā brigāžu darbinieku trūkumu.

Finansējums NMPD tiks novirzīts no Tieslietu ministrijas (TM) un Iekšlietu ministrijas (IeM) neapgūtā finansējuma, kas saistīts ar samazināto un precizēto transfertu apmēru no VM uz šīm ministrijām.

VM informēja, ka Ieslodzījuma vietu pārvalde, izvērtējot finansējuma apgūšanas iespējas 2018. gadā saistībā ar izmaiņām personālsastāvā, apgūs finansējumu 412 531 eiro apmērā, un neapgūtais finansējums būs 45 910 eiro. Tāpat Valsts policija, izvērtējot finansējuma apgūšanas iespējas šogad, apgūs finansējumu 22 021 eiro apmērā, un neapgūtais finansējums būs 4301 eiro.

Kā ziņots, novembra sākumā NMPD izsludināja ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas Reģionālajā centrā saistībā ar to, ka daudzi mediķi iesniedz atlūgumus, pamatojot tos galvenokārt ar lielu slodzi un neadekvāti zemu atalgojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.