Logo
Drukāt šo lapu

Sākas balsojums par pagājušā gada labākajiem mediķiem

Sākas balsojums par pagājušā gada labākajiem mediķiem Foto - pixabay.com

No šodienas līdz 28.februārim iespējams balsot par aizvadītā gada labākajiem mediķiem, kuriem saskaņā ar balsojumu Latvijas Ārstu biedrība pasniegs "Gada balvas medicīnā", informēja biedrības pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Biedrības pārstāve norādīja, ka "Gada balva medicīnā 2018" ir iespēja pateikt paldies profesionālajiem un nesavtīgajiem mediķiem, nobalsot par viņiem, tā sniedzot emocionālu atbalstu par viņu darbu.

Pēc Burkas-Šaicanovas paustā, šobrīd medicīnas nozarē situācija ir ļoti grūta, daudzās ārstniecības iestādēs trūkst personāla, gan ārsti, gan māsas, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki strādā uz izdegšanas robežas, un viņiem ir ļoti nepieciešams Latvijas iedzīvotāju uzmundrinājums un atbalsts.

Šogad iecerēts paplašināt balvu saņēmēju klāstu, papildinot to ar nominācijām "Gada ģimenes ārsts" un "Gada ārsts speciālists", tā sniedzot iespēju atsevišķi balsot par tiem ārstiem, kuri strādā dažādās specialitātēs poliklīnikās un slimnīcās. Par labāko veselības aprūpes speciālistu var nobalsot arī nominācijās "Gada zobārsts", "Gada ārsta palīgs", "Gada māsa", "Gada vecmāte", "Gada farmaceits" un "Gada funkcionālais speciālists".

Tradicionāli "Gada balva medicīnā" tiks pasniegta arī nominācijās "Gada cilvēks medicīnā", "Gada notikums medicīnā", "Gada slimnīca" un "Gada balva par mūža ieguldījumu medicīnā". Šajās nominācijās uzvarētājus nosaka Latvijas Ārstu biedrības ekspertu vērtējums. Savukārt nominācijā "Gada docētājs" par saviem pedagogiem balso Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes medicīnas studenti. Šogad iecerēts pasniegt balvu arī par "Gada debiju medicīnā", novērtējot jauno speciālistu devumu medicīnas nozarē.

Balsot iespējams Latvijas Ārstu biedrības interneta vietnē "www.arstubiedriba.lv" un portālā "www.arsts.lv". Lai nobalsotu par mediķi, jāizvēlas nominācija, piemēram, "Gada ārsts speciālists", un jāieraksta balsošanas ailītē sava acu ārsta, ķirurga vai kardiologa vārds, minot pamatojumu, kāpēc tieši šis speciālists būtu pelnījis saņemt apbalvojumu.

Pēc balsošanas rezultātu apkopošanas svinīgā ceremonijā kultūras pilī "Ziemeļblāzma", kur ar "Gada balvu medicīnā 2018" tiks godināti Latvijas mediķi 14 dažādās nominācijās. Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija būs skatāma kanālā "LNT" 17.martā plkst.15.50.

Šogad gada balva medicīna tika pasniegta devīto reizi.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024